Τα LΑΤΕ NIGHT JAZZ SESSIONS είναι μια σειρά μεταμεσονύκτιων τζαζ συναυλιών που ξεκίνησαν πέρσι να διοργανώνονται από την Afrikana Jazz Bar ,και σκοπό έχουν να αναδείξουν τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του είδους μουσικής και την μοναδική »αποδομική» της δύναμη, μέσα από τα μάτια, τ αυτιά και τις ψυχές μερικών από τους πιο αξιόλογους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής..πάντα σε ανοιχτή συνομιλία με το κοινό!!

Με καθαρά »αυθεντικό» και free χαρακτήρα, όπως γινόταν στα τζαζ κλαμπς εκείνες τις παλιές αγαπημένες εποχές.. χωρίς ωράριο,χ ωρίς πρόγραμμα, χωρίς φόρμες και μέτρο, χωρίς φίλτρα, χωρίς κανένα μακιγιάζ.. μια ωμή, καθαρή, »ελεύθερη πτώση» στα βάθη της τζαζ..

Ξεκινάμε αργά, χαλαρά, με δυναμικά παιξίματα, »ανοιχτά χαρτιά», ποτό, κουβέντα, αυτοσχεδιασμό, Jamming, γέλια και φωνές, δυνατά συναισθήματα, έτσι όπως μας αρέσει..αληθινά…κι αφηνόμαστε στην μουσική να μας οδηγήσει όπου θέλει αυτή για όση ώρα θέλει αυτή..

Σας περιμένουμε..

Το πρόγραμμα των φετινών LATE NIGHT JAZZ SESSIONS vol.2 ..αναλυτικά:

24/5 TERRY VAKIRTZOGLOU- »QUALIA» QUINTET

Το project “Qualia” αποτελεί μια σειρά πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, η έμπνευση των οποίων προήλθε από την καθημερινότητα της πολυπληθυσμικής Νέας Υόρκης αλλά και της Αθήνας. Έχοντας ζήσει τα τελευταία  χρόνια στη μητρόπολη της Jazz, η Τέρη εμπνεύστηκε και δημιούργησε το υλικό του πρώτου προσωπικού δίσκου της που φέρει τον τίτλο “Qualia”. Οι ξεχωριστές, original συνθέσεις, οι στίχοι και οι ενορχηστρώσεις είναι αποτέλεσμα του ταλέντου της δημιουργού αλλά και των πολύχρονων σπουδών της στη Jazz μουσική.

Τα Qualia αναφέρονται στο φιλοσοφικό ερώτημα της αντικειμενικής κατανόησης του κόσμου μέσα από υποκειμενικά φίλτρα και κριτήρια. Εκφράζουν βιώματα, φαινομενικές έννοιες, αξίες και εμπειρίες όπως τα χρώματα, οι μυρωδιές, η υφή ή ακόμα ο πόνος, η ομορφιά και η αγάπη. Με μέσο την μουσική η Τέρη προσπαθεί να περιγράψει μερικές από τις προσωπικές της συναισθηματικές εμπειρίες με διάθεση να βρει το κοινό σημείο που μας συνδέει.

Στην Αφρικάνα 24/05 θα μας παρουσιάσει μερικές από αυτές τις συνθέσεις με το quintetο της

Θοδωρή Κότσιφα ( κιθάρα),

Γιάννης Παπαδόπουλος ( electric piano)

Kώστας Κωνσταντίνου  ( κοντραμπάσο)

Βασίλης Ποδαράς ( τύμπανα)

οι οποίοι αποτελούν μια από τις πιο δημιουργικές και φερέλπιδές ομάδες μουσικών της σύγχρονης ελληνικής jazz σκηνής.

25/5  »STEFANOS ANDREADIS Flying Jazz Quartet»

Στέφανος Ανδρεάδης, κιθάρα

Ανδρεας Πολυζογόπουλος, τρομπετα

Γιώργος Κοντραφούρης, Hammond

Βασίλης Ποδαράς, ντραμς

Ο Στέφανος Ανδρεάδης και ο Γιώργος Κοντραφούρης φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια στο τμήμα Μουσικών σπουδών του Ιονίου Παν/μίου παρουσιάζουν ένα δείγμα της τελευταίας και της καινούργιας δισκογραφικής δουλειάς του πρώτου καθώς επίσης και επιλεγμένα τζαζ στανταρντς. Μαζί τους ο πολυπράγμων και καθιερωμένος Flying Jazz ντράμερ Βασίλης Ποδαράς. Επίσης μαζί τους ο καταπληκτικός τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζογόπουλος.

Η  δισκογραφική δουλειά Stefanos Andreadis ‘Flying Jazz’ κυκλοφόρησε το 2013 από την FM records ενώ το καλοκαίρι κυκλοφορεί η επόμενη με τίτλο: ‘Flying Jazz/Guitar Groove’ με τους ίδιους κορυφαίους μουσικούς (Δημος Δημητριάδης, Γιώργος Κοντραφούρης, Αλέξανδρος Κτιστάκης) και την προσθήκη του Ανδρέα Πολυζογόπουλου στην τρομπέτα και στο φλουγκεχορν.

26/5 MICHALIS KATACHANAS QUINTET feat. James Wylie

Το Michalis Katachanas Quintet επιστρέφει στην αγαπημένη Afrikana ενισχυμένο με τον Νεοζηλανδό Σαξοφωνίστα James Wylie, στην τελευταία ίσως εμφάνιση του group στην Αθήνα,πριν την ηχογράφηση του δίσκου τους, συμμετέχοντας στα Latε Night Sessions μαζί με άλλα εκπληκτικά group.

Tο κουιντέτο, θα ερμηνεύσει πρωτότυπες συνθέσεις εμπνευσμένες από τον ήχο της σύγχρονης Τζαζ, σε συνδυασμό με ήχους από την μουσική παράδοση της Ελλάδας, των Βαλκανίων και το Ρεμπέτικο, καθώς και συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Jazz

Παίζουν οι μουσικοί:

Μιχάλης Καταχανάς/βιόλα,

James Wylie/alto sax,

Θοδωρής Κότσυφας/ κιθάρα

Ντίνος Μάνος/κοντραμπάσο,

Βασίλης Ποδαράς/τύμπανα

27/5 ANDREAS POLYZOGOPOULOS TRIO

Καινούργιες συνθέσεις του τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και παλιότερες απο τα Cd Perfumed Dreams και Anicca, παρέα με το φίλο από τα χρόνια του Άμστερνταμ Σπύρο Μάνεση στο πιάνο και το μάγο του Κοντραμπάσσου Αρίωνα Γυφτάκη.

28/5 NIKOLAS ANADOLIS TRIO

Το Αθηναικό τρίο του Νικόλα Αναδολή, με τους Κώστα Κωσταντίνου στο κοντραμπάσο και Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα, παρουσιάζει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις καθώς και διασκευές απο γνωστά «Jazz Standards».

Ιδέες απο την ρομαντική περίοδο του 19ου αιώνα καθώς και απο την εποχή μπαρόκ έρχονται να εμπλουτίσουν την δομή των συνθέσεων αλλα και τον αυτοσχεδιασμό. Η μίξη τους με τζάζ ηχόχρωμα επηρεασμένο απο 50’s και 60’s συνεισφέρουν τα μέγιστα σε ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο άκουσμα.

29/05 ΤSAKELECTRIC

Ο Δημήτρης Τσάκας (alto saxophone) με τούς

Δημήτρη Σεβδαλή (piano)

Κωστή Χριστοδούλου (synthesizers,vocals)

Yoel Soto (el-bass,vocals)

Κώστα Λιόλιο (drums)

παρουσιάζει κομμάτια από το τελευταιο του CD  που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2015 από τη MINOS-EMI UNIVERSAL με τίτλο

«A man dreams»