Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην performance χορού La Soirée, η οποία θα παρουσιαστεί στις 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου 2016.

Το La Soirée είναι μια χιουμοριστική προσέγγιση της προσκόλλησης στον άλλοτε τρόπο ζωής της “υψηλής κοινωνίας”. Ένας τρόπος ζωής που με βάση τα σημερινά δεδομένα φαντάζει αστείο και ακατόρθωτο να συντηρηθεί…

Η ματαιοδοξία και ο δονκιχωτισμός των πρωταγωνιστών θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανές συνήθειες και συμπεριφορές που μας παραπέμπουν σε μία εντελώς διαφορετική, αλλά ταυτόχρονα τόσο πανομοιότυπη με τη σημερινή, κοινωνική πραγματικότητα. Συνεχίζοντας τελετουργικά το δικό τους “savoir vivre” αντιμετωπίζουν καταστάσεις ξεκαρδιστικές, μέσα από τις οποίες ξεπροβάλλει έντονα το στοιχείο της μελαγχολίας.

Σύλληψη-Χορογραφία: Χριστίνα Γαζή, Νίκη Παούρη
Ερμηνεία: Χριστίνα Γαζή, Νίκη Παούρη, Παναγιώτης Πολίτης, Σάκης Κλεισιάρης
Μουσική Επιμέλεια-Σύνθεση: Σάκης Κλεισιάρης
Διδασκαλία-Χορογραφία Waltz: Μάρθα Ελευθερίου
Επιμέλεια Αφίσας: Λεωνίδας Περιφάνης

Βιογραφικά:

H Χριστίνα Γαζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε στην επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου και στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Συνέχισε τις χορευτικές της σπουδές, στο Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) της Αυστρίας από όπου και αποφοίτησε. Από το 2011 έως σήμερα έχει συνεργαστεί με πλήθος χορογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τα σημαντικότερα ονόματα για τους οποίους έχει εργαστεί, είναι η ομάδα Ajkun Ballet Company στην Νέα Υόρκη, η Αμερικανίδα χορογράφος Simone Forti, όπως επίσης και η Αυστριακή χορογράφος Doris Uhlich, όπου αποτελεί πλέον βασικό μέλος της χορευτικής της ομάδας. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, έχει χορέψει σε σημαντικές διεθνείς σκηνές και φεστιβάλ στην Αμερική, στο Ισραήλ, στην Γερμανία, στην Αυστρία και σε πολλές ακόμα χώρες. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται στον τομέα της χορογραφίας, έχοντας παρουσιάσει δουλείες σε σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Νίκη Παούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι απόφοιτος της Σχολής Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας). Είναι επίσης δασκάλα Hatha Yoga, πιστοποιημένη από το Yoga Alliance International Association. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις “Manipulation I-VII” (1o Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Θεσσαλονίκης, 2011), “S.O.S.iety” (2012), “Εμπλοκή” (Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα, Θέατρο Σχολής Καλών Τεχνών, 2013) κ.α. Το 2015 δημιούργησε το Video Dance “Symbiosis”, που προβλήθηκε στο ScreenDance Festival 2016 (Σουηδία) και στο Moving Images Videodance festival (Nikosia, Cyprus) . Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι μέλος του προγράμματος Dance Start Up VII στην Μπολόνια της Ιταλίας.