Το “La Ronde” του Άρτουρ Σνίτσλερ παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 στο Θέατρο Mικρό Broadway σε μετάφραση/διασκευή Χρίστου Γεωργίου και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά με ένα καστ νέων και ανερχόμενων ηθοποιών.

Λίγα λόγια για το έργο

Το La Ronde είναι ένα αμφιλεγόμενο έργο με προκλητικά σεξουαλικά θέματα, γραμμένο από τον Arthur Schnitzler το 1897. Εξετάζει εξονυχιστικά τη σεξουαλική ηθική και την ταξική ιδεολογία της εποχής του μέσω διαδοχικών συναντήσεων μεταξύ ζευγαριών χαρακτήρων. Επιλέγοντας χαρακτήρες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, το έργο προσφέρει κοινωνικό σχολιασμό για το πώς η σεξουαλική επαφή υπερβαίνει τα ταξικά όρια. Τυπώθηκε ιδιωτικά το 1900, δεν παρουσιάστηκε δημόσια παρά μόνο το 1920, όταν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Έρωτας είναι ό,τι αγαπάμε χωρίς βάσιμο λόγο.

Το δικό μας ανέβασμα

Οι δράση του έργου μεταφέρεται από την Αυστρία του 1890 στην Ελλάδα του 1985 και οι χαρακτήρες όπως και οι ιστορίες προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα και στην εποχή. Η Αθήνα της δεκαετίας του 80 γίνεται το έδαφος για να συναντηθούν τα ζευγάρια του “La Ronde” και με μια νοσταλγία στην εποχή αλλά και πολύ ερωτική διάθεση, χιούμορ και αυτοσαρκασμό ξετυλίγεται το γαϊτανάκι σε μια διαφορετική απόδοση του κλασικού αυτού έργου.

Είναι καλύτερα να χαθείς στο πάθος παρά να χάσεις το πάθος.

Συντελεστές

Μετάφραση – Διασκευή: Χρίστος Γεωργίου
Σκηνοθεσία – Απόδοση: Θοδωρής Βουρνάς
Σκηνικό – Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καλαματιανός

Ηθοποιοί:
Γιάννης Αρτεμισιάδης, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος,
Μαρία Θωμά, Ζωή Κουσάνα,
Ορέστης Τουλιάτος, Ρουμπίνη Γεωργία Χονδρουδάκη

Διάρκεια: 90′

Photo Credit: © Fotochef