Τμήμα μιας μεγαλύτερης ενότητας, η σειρά περιλαμβάνει χαρακτικά, σχέδια με μολύβι και ζωγραφικά έργα. Ανθρώπινες φιγούρες ή τμήματα τους συνδυάζονται με στοιχεία από τη φύση συνθέτοντας μια εικόνα όπου το απογυμνωμένο σώμα εμφανίζεται ως αναπόσπαστο μέρος της. Κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές και η ρεαλιστική απόδοση των επιμέρους στοιχείων χωρίς όμως η χρήση και ο ρόλος τους μέσα στις συνθέσεις να είναι αυστηρά ρεαλιστικός.

Έννοιες όπως ο έρωτας, ο κύκλος της ζωής και του θανάτου μεταλλάσσονται σε ψυχική κατάσταση που λειτουργεί αυτόνομα και απελευθερώνει τα μέρη των συνθέσεων από τον χωροχρόνο και την λογική ακολουθία των πραγμάτων. Ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό νήμα συνδέει πάντοτε αυτό που νιώθουμε με αυτό που μας συμβαίνει και αυτό που είμαστε με αυτό που μας περιβάλλει.

Παρατηρούμε μια διαρκή προσπάθεια αποτύπωσης των αναλογιών ανάμεσα στον κόσμο των συναισθημάτων και τον φυσικό κόσμο και ενοποίησης τους μέσα σε ένα αρμονικό σύνολο. Η καλλιτέχνις μας εισάγει στην έννοια της Άνοιξης ως μεταβατικής εποχής εφαρμόζοντας ένα είδος ποιητικού ρεαλισμού στις συνθέσεις της.

Σοφία Χατζημιχαήλ

Η Σοφία Χατζημιχαήλ γεννήθηκε στη Νέα Απολλωνία το 1987 και από το 2011 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Καλών Τεχνών των Ιωαννίνων με καθηγητές των Ξενοφώντα Μπήτσικα και τον Χάρη Κοντοσφύρη και φωτογραφία με καθηγητή τον Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλο. Από το 2017 συνεχίζει τις σπουδές της με κατεύθυνση την γλυπτική στην Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με καθηγητές τον Γιώργο Τσάρα και τον Άρη Κατσιλάκη. Διδάσκει εικαστικά σε παιδιά κι ενήλικες στο Εικαστικό Εργαστήριο Roots του Προοδευτικού Συλλόγου Γυναικών Νέας Απολλωνίας και στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Έχει συμμετάσχει με έργα της (γλυπτά, σχέδια και χαρακτικά) σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις