Η Ρεβέκκα Καμχή προσκαλεί την αντικέρ Ελένη Μαρτίνου να διαμορφώσουν το χώρο της γκαλερί, σε ένα διαμέρισμα συλλέκτη, όπου παλαιά και design έπιπλα της συλλογής του παλαιοπωλείου ΜΑΡΤΙΝΟΣ εκτίθενται με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Η κοινή αγάπη τους για την τέχνη οδήγησε σε ένα εγχείρημα με τίτλο “L’appartement du collectionneur” (το διαμέρισμα του συλλέκτη) και καλεί τους επισκέπτες να νιώσουν σαν να βρίσκονται στο σπίτι ενός φίλου.

Είναι ένα κάλεσμα σε ένα χώρο, όπου έργα επωνύμων καλλιτεχνών, όπως οι Νίκος Αλεξίου, Ναν Γκόλντιν, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Σον Λάντερς, Ροςς Μπλέκνερ, Τάκις κ.α. συνυπάρχουν με μοναδικά, χειροποίητα έπιπλα του 18ου και 19ου αιώνα, καθώς και σχεδιαστών του 20ου αιώνα.

Η άνθηση του design που ακολούθησε τη βιομηχανική επανάσταση, η εξέλιξη των καινούργιων υλικών και η διαθεσιμότητα της τεχνολογίας στα χέρια των σχεδιαστών άλλαξαν τις δυναμικές, τόσο της δημιουργίας, όσο και της κατανάλωσης. Βρισκόμαστε σε έναν καινούργιο προσδιορισμό της επιλογής των πραγμάτων που μας περιβάλλουν. Η έκθεση αυτή επιχειρεί να θέσει αυτόν τον προβληματισμό, αλλά και να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να ζήσουν.