Το Bartesera παρουσιάζει την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Πηνελόπης Βλαχογιάννη με τίτλο «Κυβερνώντας τη κρίση».

Καλοντυμένες φιγούρες δίχως πρόσωπα. Γνώριμοι δημόσιοι χώροι. Έρημα κατακόκκινα έδρανα με μάσκες γελωτοποιών. Πολιτικοί στερεότυποι, ανίκανοι να νιώσουν και να βοηθήσουν. Νέοι θυμωμένοι, με μισοσκεπασμένα πρόσωπα γεμάτα οργή και φόβο. Εσωστρέφεια. Πλατείες πεδία μάχης. Σκηνές μιας εικαστικής διήγησης της μετέωρης καθημερινότητας μιας χώρας-πειραματόζωο, που φυλλομετρά τα ζωτικά της ψεύδη, σε μια Ευρώπη όπου η κρίση σαρώνει αυτονόητα και κεκτημένα, εκβιάζοντας νέο όραμα κι νέο προσανατολισμό.

Βιογραφικό:

Η Πηνελόπη Βλαχογιάννη (Αθήνα, 1965) σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και είναι μάχιμη δικηγόρος από το 1991. Έζησε τα δραματικά πρώτα χρόνια της κρίσης από πολύ κοντά, μέσα από τη Βουλή, όπου εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης την περίοδο 2009-2012. Με τη ζωγραφική ξεκίνησε να ασχολείται μόνη της. Από το 2007 μαθήτευσε στο Εργαστήριο Τέχνης Αγίας Παρασκευής δίπλα στην Ελένη Ζούνη και τον Στέλιο Σάρρο, και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις του Εργαστηρίου Τέχνης. Τα έργα με συλλογικό τίτλο «Κυβερνώντας την Κρίση» εκτίθενται στην πρώτη ατομική της έκθεση.