Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική. Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο το 2015, με τίτλο Sous le ciel de Paris με την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν.

Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφορεί το δεύτερο cd με τίτλο Songs for a blue cloud από τη Μικρή Άρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.

Με άξονα τις δύο δισκογραφικές εργασίες αλλά και αγαπημένα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής τους, η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς-ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική και πιο συγκεκριμένα με την κιθάρα στην ηλικία των 7. Μετά την περάτωση των σπουδών του στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Γιάννη Πετρίδη), έγινε δεκτός στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris το Φεβρουάριο του 2005 (τάξη Roland Dyens), απ όπου και αποφοίτησε το 2009.

Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας ως εκτελεστής (Fontenay-sous-bois, 2006, 2ο βραβείο | Ωδείο Φίλιππος Νάκας-Πάτρα, 2006, 1ο βραβείο | Πανελλήνιος διαγωνισμός Βέροιας, 2006, 1ο βραβείο | The Ivor Mairants guitare award – Λονδίνο, 2006, 3ο βραβείο | Fontenay-sous-bois, 2007, 1o βραβείο).

Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά master classes σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εκτός από τις κλασσικές σπουδές έχει επηρεαστεί από διάφορα είδη μουσικής και συνεργάζεται συχνά με άλλους καλλιτέχνες σε διαφορετικά σχήματα. Ενδιαφερόμενος για τη σύνθεση, σπούδασε στο Conservatoire des Gennevilliers (τάξη σύνθεσης-ενορχήστρωσης του Bernard Cavanna, 2011-13). Τρία από τα έργα του έχουν αποσπάσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα : “World Guitar Compétition”, (Novisad, Serbia) 2012 | “Lycia Guitar Days (Antalya, Turkey) 2014 |“Nilufer Guitar Days” (Boursa, Turkey) 2015.

Tέλος, συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τα τελευταία 2 χρόνια σπουδάζει διεύθυνση ορχήστρας στο Conservatoire de Noisy-le-sec (τάξη Henri-Claude Fantapié). Ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισίων και Αθηνών.

Το 2017, ηχογραφεί με την Κυβέλη Καστοριάδη έναν καινούργιο δίσκο με τίτλο Songs for a Blue Cloud (εκδόσεις Μικρή Άρκτος), με ένα εκλεκτικό ρεπερτόριο με τραγούδια από όλο τον κόσμο όπου είχε την ευθύνη των διασκευών, της ενορχήστρωσης και της μουσικής εκτέλεσης. Μαζί με την Κυβέλη Καστοριάδη το καλοκαίρι του 2017 έκαναν περιοδεία με αφορμή το cd στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι τους στις δύο συναυλίες:

Πέμπτη 21/12 ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πέμπτη 28/12 η Δήμητρα Γαλάνη

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος