Η έκθεση “Distorted Vision”, που παρουσιάζει ο Κυριάκος Φραντζέσκος περιλαμβάνει μια σειρά από επεξεργασμένες φωτογραφίες σε επιμέλεια Μαρίνας Παπαντωνάκη.

Η επιμελήτρια Μαρίνα Παπαντωνάκη αναφέρει σχετικά με την έκθεση:

“Ο Κυριάκος Φραντζέσκος μέσα από τα έργα του προσφέρει μια προκλητική νέα οπτική της τέχνης της φωτογραφίας καθώς ανιχνεύει την περίπλοκη και μεταβαλλόμενη σχέση του μέσου με την οπτική αλήθεια. Σε μια ψηφιακή εποχή που ο καλλιτέχνης καλείται να μετατραπεί σε καλλιτέχνη-ερευνητή, καλλιτέχνη-προγραμματιστή και να πειραματιστεί με νέους αλγόριθμους και εφευρετικές προσεγγίσεις, ο Κ.Φ. κατασκευάζει και ανακατασκευάζει εικόνες δημιουργώντας πολυμορφικά έργα, με πολλά layers προσφέροντας ένα καθηλωτικό αποτέλεσμα, το οποίο διαφέρει σημαντικά από αυτό που βρισκόταν μπροστά στην κάμερα κάθε δεδομένη στιγμή. Η απόλυτη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη δεν αρκείται στην πράξη της λήψης μιας φωτογραφίας αλλά στην επακόλουθη μετατροπή της εικόνας της κάμερας σε μια χειροποίητη εικόνα. Mέσω του photo manipulation στόχος είναι οι εικόνες να πείσουν το μάτι, ακόμα κι αν το μυαλό επαναστατεί στα σενάρια που επινοούν.”

Κυριάκος Φραντζέσκος

Ο Κυριάκος Φραντζέσκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε ζωγραφική (με καθηγητές τους Δημήτρη Σακελλίων, Μιχάλη Μανουσάκη, Γιώργο Καζάζη), γλυπτική, φωτογραφία και ψηφιδωτό στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (2012-2017). Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο Κ.Φ. έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις όπως: ‘Πέρι Πλάνης’ (2014) και ‘Επιλογές 1’ (Felios Collection, 2016) του Ε’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, ‘15’ στο ΚΑΦΕ ΓΚΡΙ (Εξάρχεια, 2016), ‘Πόνος των άλλων’ του Στ’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ (Felios Collection, 2016), ‘Νοσταλγώντας το Φως’ στον εκθεσιακό χώρο Καμίνι (Γαλατσί, 2017), Διεθνές Φεστιβάλ Κοινωνικής Γλυπτικής ‘Σφίγγα’ (Θήβα, 2018) και στη διατομική έκθεση ‘FUNCTION OF THE VOICE’ στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (2021).