Με τρεις ακόμη μουσικές matineés θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυση του θεάτρου Πορεία! Μουσικοί πρώτης γραμμής καταλαμβάνουν τη σκηνή του θεάτρου για τρία κυριακάτικα μεσημεριανά και παρουσιάζουν μουσική με… θεατρική θεματολογία!

Back to Glengarry!

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 12.30
Ο αμερικανός -αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον- σαξοφωνίστας David Lynch, επιστρέφει έπειτα από 18 χρόνια για να μας παίξει τα μουσικά θέματα της εμβληματικής παράστασης του Πορεία Οικόπεδα με Θέα καθώς και άλλες συνθέσεις του με έμπνευση από το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρκετές από τις οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό! Μαζί του δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος, γνωστοί όχι μόνο για τις μοναδικές πιανιστικές επιδόσεις τους αλλά και για την εντυπωσιακή ταυτόχρονη χρήση διαφορετικών οργάνων. Συμμετέχει η Έλλη Πασπαλά.

Hotel Costa Verde

Κυριακή 17 Μαΐου 12.30
Ο δεξιοτέχνης πιανίστας διεθνούς φήμης Γιώργος Κοντραφούρης επισκέπτεται για δεύτερη φορά το θέατρο Πορεία για μια ιδιαίτερη γιορτή λάτιν μουσικής εμπνευσμένη από τη γεμάτη γοητεία ατμόσφαιρα του μεξικάνικου ξενοδοχείου Costa Verde. Η διαμονή στο Costa Verde στιγμάτισε τον Τένεσι Ουίλλιαμς και εκεί επέλεξε να διαδραματίσει το έργο του Η νύχτα της Ιγκουάνα, που ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία στις 25 Απριλίου. Αγαπημένες λατινοαμερικάνικες μελωδίες, εξωτική ατμόσφαιρα, αισθησιασμός, όλα μπλέκονται στο ιδιότυπο σύμπαν του Τένεσι Ουίλλιαμς και στη σκηνή του Πορεία! Μαζί του δύο ξεχωριστοί μουσικοί, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος και η μεξικανή τραγουδίστρια Martha Moreleon.

It’s a jam!

Κυριακή 24 Μαΐου 12.30
Κλείνουμε τη σεζόν με ένα ιδιότυπο πάρτι! Η Κατερίνα Πολέμη… τζαμάρει μαζί με τους ηθοποιούς του Πορεία, πάνω στα θέματα που έχει γράψει η ίδια για παραστάσεις μας και τα οποία αγαπήθηκαν πολύ! Τραγούδια από τη Μεγάλη Χίμαιρα, την Ευρυδίκη, το Blasted, τον Γιούγκερμαν, αλλά και κομμάτια από τους προσωπικούς δίσκους της θα ακουστούν στη σκηνή του Πορεία από την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, τον Γιάννη Στάνκογλου, την Κόρα Καρβούνη, τον Χρήστο Μαλάκη, την Ελένη Μπούκλη, τη Νεφέλη Μαρκάκη, τον Λαέρτη Μαλκότση, κ.ά.

Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

* Μετά τις μουσικές εκδηλώσεις ακολουθεί δεξίωση στο μπαρ του θεάτρου, όπου μπορείτε να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες. Το κέρασμα είναι μια ευγενική χορηγία της VENICE Boutique Catering μέλος του ομίλου εταιρειών ΒΕΝΕΤΗ.