Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει το ‘Πιάνο τρίο σε σολ ελάσσονα, έργο 15’, ένα πένθιμο έργο που ο Σμέτανα έγραψε όταν έχασε την κόρη του Μπεντρίσκα από οστρακιά και βυθίστηκε στην απελπισία βρίσκοντας τελικά συναισθηματική διέξοδο στη σύνθεση αυτού του κομματιού, το οποίο λάτρεψε από την πρώτη στιγμή ο Λιστ.

Η ‘Rêverie’ είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές έργο του Ντεμπυσσύ και παρόλο που αποτελεί ένα από τα πρώτα πιανιστικά του έργα, διαφαίνονται ήδη οι τεχνικές που θα χαρακτηρίσουν μεταγενέστερες ιμπρεσιονιστικές του συνθέσεις. Στη συναυλία θα παιχτεί η μεταγραφή για πιάνο τρίο του Μιχάλη Παλαιολόγου.

Ο Paul Schoenfield είναι ένας σύγχρονος Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης που συνδυάζει στα έργα του στοιχεία κλασικής, παραδοσιακής και δημοφιλούς μουσικής. Εμπνεύστηκε το ‘Café Music’ μέσα σε ένα εστιατόριο στη Μινεάπολη, θέλοντας να γράψει κάτι που θα μπορούσε να ακούγεται ευχάριστα σε ένα τέτοιο χώρο, όσο και σε μία αίθουσα συναυλιών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τη τζαζ και στοιχεία ράγκταϊμ με μία πινελιά Εβραϊκής χασιδικής μελωδίας σε ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Sirius Piano Trio

Martyna Jatkauskaite (πιάνο)
David Alexander Bogorad (βιολί)
Μυρτώ Ταλακούδη (τσέλο)

Πρόγραμμα

Μπέντριχ Σμέτανα (1824-1884): Πιάνο τρίο σε σολ ελάσσονα, έργο 15
Κλωντ Ντεμπυσσύ (1862-1918): Rêverie (μεταγραφή για πιάνο τρίο Μ. Παλαιολόγου)
Πωλ Σόνφιλντ (1947): Café Music

*Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν Συνδυαστικά με Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.