Το Trio [email protected], που αποτελείται από την βιολονίστα Αναστασία Μισυρλή, τον τσελίστα Ιωάννη Στέφο και την πιανίστα Ευαγγελία Μητσοπούλου.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το τελευταίο από τα τρία πιάνο τρίος του opus 1 του Μπετόβεν, τα οποία έγραψε το 1795 για τον πρίγκιπα Λιχνόφσκι. Παρά τον αύξοντα αριθμό 1 δεν πρόκειται για το πρώτο δημοσιευμένο έργο του Μπετόβεν. Αποτελεί πάντως ένα από τα πρώτα του μεγάλου δημιουργού και είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως βρίθει νεωτερισμών, σε βαθμό που είχε εντυπωσιάσει τον ίδιο τον Χάυντν.

Ακολουθούν τέσσερα από τα συνολικά 25 Σκωτσέζικα Τραγούδια που ο Μπετόβεν συνέθεσε μεταξύ 1809 και 1818 πάνω σε λαϊκές σκωτσέζικες μελωδίες και στίχους σημαντικών ποιητών αυτής της χώρας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τον ύμνο Ave Maria του σχετικά άγνωστου Ιταλού συνθέτη Πάολο Λα Βίγια, ο οποίος έδρασε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα συγκλονιστικά λόγια του Αρχάγγελου Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ενέπνευσαν πολλούς συνθέτες στο πέρασμα των αιώνων, κυρίως ως προς τη δημιουργία φωνητικών έργων.

Σοφία Κυανίδου (σοπράνο)

[email protected]
Αναστασία Μισυρλή (βιολί)
Ιωάννης Στέφος (τσέλο)
Ευαγγελία Μητσοπούλου (πιάνο)

Πρόγραμμα:

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Πιάνο Τρίο σε ντο ελάσσονα αρ.3, έργο 1
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Σκωτσέζικα Τραγούδια για σοπράνο και πιάνο τρίο
Πάολο Λα Βίγια (? -1900): Ave Maria για φωνή και πιάνο τρίο

*Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν Συνδυαστικά με Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.