Τα “Κυριακάτικα πρωινά” της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κύριος στόχος του κύκλου αυτού εκδηλώσεων είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και το χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων.

Η έναρξη των κυριακάτικων εκδηλώσεων έγινε με τη συναυλία “Συστημένο” την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, με τους Παναγιώτη Εξαρχέα, Άρη Μπαλή και Κορνήλιο Σελαμσή στην Αίθουσα Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Φάκελοι, χειρόγραφα, γραμματόσημα, ημερομηνίες, τόποι, αποστολείς και παραλήπτες. Μηνύματα. Και συγκεκριμένα ερωτικά μηνύματα. Μια εγγενώς ηδονοβλεπτική συνθήκη δημόσιας ανάγνωσης των πιο ιδιωτικών σκέψεων ερωτευμένων ανθρώπων. H μουσική παρούσα άλλοτε με τρόπο συμβολικό υπό την μορφή ενός πραγματικού ασυρμάτου, ραδιοφώνων και σημάτων μορς και, άλλοτε, με πολύ πιο κυριολεκτική σημασία, γίνεται ένας μεσάζοντας που αντικαθιστά τον αργό παλαιό χρόνο των ταχυδρομείων και ολοκληρώνει τη μετακίνηση της πληροφορίας ανάμεσα στους αγαπημένους αλλά και προς το κοινό.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ακολούθησαν το Μπαμπά… χορεύουμε;“, ένα εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού για μπαμπάδες με τα παιδιά τους, με τις Παυλίνα Ανδριουπούλου και Ολίβια Θανάσουλα και το Lecture recital “Γνωριμία με το ρεπερτόριο: Γαλλικό Μπαρόκ, με το σύνολο μπαρόκ μουσικής Diverse & Bizarre.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ: ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ;

Lecture recital με παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του 20ού αιώνα, συνοδευόμενη από παραδείγματα που ρίχνουν φως στις προθέσεις των συνθετών και την εποχή τους.
Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο), Τίτος Γουβέλης (πιάνο)

18 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Πώς ο Πιερότος του Debussy παίζει κιθάρα στο Φεγγάρι; Πώς προσεύχεται ο Messiaen τραγουδώντας την αιωνιότητα και πώς αποδρά ο Schnittke από τις αγωνίες του; Μουσικές χειρονομίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο, σε μία παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του 20ού αιώνα, συνοδευόμενη από παραδείγματα που ρίχνουν φως στις προθέσεις των συνθετών και την εποχή τους.

– Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ – Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΥ

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς/κηδεμόνες με παιδιά

4 Μαρτίου 2018 / Ώρα έναρξης: 11.00
Στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ
Πληροφορίες- Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)

Εκπαιδευτικό εργαστήριο με αφορμή το τραγούδι ως εργαλείο έκφρασης και αγωγό επικοινωνίας. Διά μέσου του παιχνιδιού, της κατεξοχήν μαθησιακής μεθόδου, οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της συντονίστριας, τραγουδούν με άλλους και συντονίζονται ρυθμικά, μελωδικά, αρμονικά και σωματικά, αφουγκραζόμενοι το αποτέλεσμα της ομάδας στην οποία μετέχουν. Το μουσικό υλικό του εργαστηρίου είναι μια συλλογή από νανουρίσματα, ταχταρίσματα, παιχνιδοτράγουδα, παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και άλλων χωρών, ευρωπαϊκούς κανόνες και μαδριγάλια.

– ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ

Καραόκε ελαφράς μουσικής

18 Μαρτίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Μια σχεδόν «παράνομη» οικογενειακή ή στο πλαίσιο στενού φιλικού κύκλου συνήθεια, το διαχρονικό καραόκε, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή, για να δώσει την ευκαιρία της έκφρασης στους λάτρεις του ελαφρού τραγουδιού.

– ΤΣΑΪ ΚΥΡΙΩΝ

1η Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
VIP Lounge της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 088 5700

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σας προσκαλεί για τσάι, τραγούδι και χορό σε μία «ιδιωτική» παράσταση στο μεταμορφωμένο VIP Lounge της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για ολιγομελείς ομάδες θεατών. Ένα τσάι κυριών, όπου και οι κύριοι γίνονται κατ’ εξαίρεσιν δεκτοί!


Φωτογραφία: ©Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS