Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θοδωρή Οικονόμου, κορυφαίοι στο είδος τους μουσικοί παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, εγκαινιάζοντας στην πόλη τις matinée συναυλίες, έναν θεσμό που στο εξωτερικό είναι ήδη καθιερωμένος.

Κάθε Κυριακή, υποδεχόμαστε τους θεατές στη φιλόξενη Β’ Σκηνή, προσφέρουμε Μilk, Coffee & Cookies, γινόμαστε μία παρέα και απολαμβάνουμε σπουδαίους μουσικούς.

«Ξεκινήσαμε το φθινόπωρο με πέντε ρεσιτάλ πιάνου, σε ένα κάλεσμα διαφορετικό. Στη Β´ Σκηνή του θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Εκεί όπου από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και για όλες τις Κυριακές του χειμώνα μέχρι και τις 16 Απριλίου ξεχωριστοί μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές θα γεμίσουν ο καθένας με τον προσωπικό του ήχο τα κυριακάτικα πρωινά μας. Κάθε Κυριακή στις 12:30. Στο κέντρο της πόλης. Με άλλες παρέες και ήχους κάθε φορά. Encardia, 8tetto, Μαρίνος Τρανουδάκης, Κώστας Ράπτης, Μαρίνα Χρονοπούλου, Ηλίας Σδούκος, Ναταλία Γεράκη, Λόλεκ, Θοδωρής Οικονόμου. Σαν ένα πολύτιμο χειμωνιάτικο διάλειμμα». – Θοδωρής Οικονόμου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

4 Φεβρουαρίου – Encardia

Ένα γλυκό Κυριακάτικο πρωινό

Ένα κυριακάτικο πρωινό αλλιώτικο από τα άλλα, αφού θα βρεθούμε όλοι μαζί στη μικρή, αλλά τόσο ιδιαίτερη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Μέσα από μία στενή, σχεδόν προσωπική συνάντηση με τους Εncardia, χωρίς μικρόφωνα και προκαταλήψεις, θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες τους και θα σιγοτραγουδήσουμε μαζί τους. Δεν πρόκειται για παράσταση ούτε για συναυλία. Συνάντηση είναι, από αυτές που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

Ειδικός και πολύτιμος καλεσμένος στη μουσική παρέα ο εξαίρετος και χρωματιστός τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης.

11 Φεβρουαρίου – 8tetto και Έλληνες Συνθέτες

To acapella φωνητικό σύνολο 8tetto για πρώτη φορά επιχειρεί να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα.

Συνθέτες με διαφορετικό μουσικό στυλ έλαβαν πρόσκληση από το 8tetto και έδωσαν αγαπημένα τους τραγούδια τα οποία  το φωνητικό σύνολο θα παρουσιάσει στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.

Μελωδίες γυμνές από όργανα με λόγια ή χωρίς, με μοναδικό τους όχημα τη φωνή.

18 Φεβρουαρίου – Μαρίνος Τρανουδάκης

Οι ηχοχρωματικοί ορίζοντες των κρουστών, σε ένα ταξίδι με διαβατήριο την μουσική του Johann Sebastian Bach. Μινιμαλιστικά θέματα, δυναμικά ρυθμικά μοτίβα και… απόκοσμα εφέ. Το ζωντανό «soundtrack» ενός φανταστικού φιλμ, που προβάλλεται με διαφορετικό σενάριο στο μυαλό του κάθε ακροατή.

Μαρίνος Τρανουδάκης: Marimba , κρουστά

Συμμετέχει ο Παύλος Συνοδινός: ηλ. κιθάρα

25 Φεβρουαρίου – Κωνσταντίνος Ράπτης

“Υπερυψωμένο Ισόγειο”
4 ντουέτα για έναν μουσικό

Με οδηγό το ομώνυμο έργο του Γιώργου Κουμεντάκη που θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, ο ακορντεονίστας Κωνσταντίνος Ράπτης προκαλεί αναπάντεχες συνομιλίες.

Σύγχρονα έργα και παλιότερες μουσικές, το ακορντεόν με το μπαντονεόν, το τάνγκο πριν και μετά τον Astor Piazzolla, αναμιγνύονται με τα αρώματα των αθηναϊκών πολυκατοικιών.

4 Μαρτίου – Μαρίνα Χρονοπούλου

Μουσική για το θέατρο

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια μουσικής σύνθεσης για το θέατρο, η Μαρίνα Χρονοπούλου μοιράζεται τις μουσικές της με το κοινό της Β’ Σκηνής του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Με ένα μικρό μουσικό σύνολο (φλάουτο, βιολί, βιόλα, τσέλο και πιάνο), παρουσιάζει κομμάτια από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και πιο προσωπικές και ελεύθερες συνθέσεις των τελευταίων χρόνων.

11 Μαρτίου – Ηλίας Σδούκος

Una viola da sola

Μία μουσική διαδρομή, με μέσο μεταφοράς μία βιόλα

18 Μαρτίου – Ναταλία Γεράκη

Ματινέ Φλάουτου & Κοντραμπάσο

Η Ναταλία Γεράκη, μουσικός με διεθνή παρουσία, παρουσιάζει 60 λεπτά μουσικής για φλάουτο μαζί με τη σύμπραξη του κοντραμπασίστα και συνθέτη Fergus Currie. Ένα πρόγραμμα με αναφορές και παραθέσεις στους Claude Debussy και Toru Takemitsu, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό οργάνων.

1 Απριλίου – Λόλεκ

Ρετσιτατίβο

Το θέατρο στην ζωή του Λόλεκ έπαιξε σημαντικότερο ρόλο απ’ ότι είχε στην αρχή υπολογίσει. Σ’ αυτήν την μια ώρα την Κυριακή μεσημέρι θα θυμηθεί τις μουσικές που έγραψε για το θέατρο και μάλλον θα τις σχολιάσει κιόλας τρώγοντας μπισκότα.

16 Απριλίου – Θοδωρής Οικονόμου

Καθρέφτης

Ο Θοδωρής Οικονόμου κλείνει αυτόν τον κύκλο των μουσικών πρωινών με μια ξεχωριστή συναυλία σόλο πιάνο για μικρούς και μεγάλους.