Η Τέχνη κάνει κι φέτος Κύκλο στις Κυκλάδες…με  εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις για παιδιά, σύγχρονο χορό, κινηματογράφο, κ.ά.

Ο Κύκλος Κυκλάδων, είναι ένα πρωτότυπο και με προοπτική διεύρυνσης πολιτιστικό δίκτυο που απαρτίζουν οι χώροι: Πύργος Μπαζαίου, ΝάξοςΘέατρο Αρχίλοχος, ΠάροςΕργοστάσιο Τεχνών, Σαντορίνη Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος.

Τη γέννηση του δικτύου στην περίπτωση των Κυκλάδων, την επέβαλε η νησιωτικότητα, καθώς τα γεγονότα και οι καλλιτέχνες πρέπει να ταξιδέψουν από νησί σε νησί για να συναντήσουν το κοινό τους. 

Χώροι με ταυτότητα και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, άνθρωποι με κοινή αντίληψη και αισθητική για τις τέχνες και τη σημασία τους, ήταν η επόμενη απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το εγχείρημα.

Η πρώτη συνεργασία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Η Σαντορίνη εντάχθηκε το 2015. Το κοινό πρόγραμμα που καταρτίζεται κάθε χρόνο, περιλαμβάνει εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται στο Ελληνικό και διεθνές κοινό που βρίσκεται το καλοκαίρι στα νησιά.

Εφέτος ο Κύκλος ξεκινάει με τους Burger Project και «Μια συναυλία στο Γαλαξία» μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους (15/7 Πάρος-16/7 Τήνος -17/7 Νάξος).

Ακολουθεί ο Κωστής Μαραβέγιας με το νέο live «Κατάστρωμα»(19/7 Σαντορίνη – 10/8 Νάξος – 11/8 Πάρος – 13/8 Τήνος). Ο Γερμανός τρομπετίστας και συνθέτης Markus Stockhausen (20/7 Πάρος – 24/7 Τήνος – 25/7 Νάξος – 27/7 Σαντορίνη).

Η Μαρίζα Ρίζου με την «Μπελ Επόκ» συναυλία της (1/8 Πάρος – 2/8 Νάξος). Η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, μαζί με τη σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου (5/8 Πάρος), με τη σοπράνο Δάφνη Πανουργιά (6/8 Νάξος – 7/8 Σαντορίνη). Ο Βασίλης Παπαβασιλείου με την επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» (16/8 Νάξος – 17/8 Πάρος – 19/8 Σαντορίνη – 20/8 Τήνος). Ο Ψαραντώνης με τις μουσικές και τους μουσικούς του (21/8 Πάρος – 22/8 Τήνος – 23/8 Νάξος – 24/8 Σαντορίνη).

Εικαστικές εκθέσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα: New Mythologies, στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, Orange Water στο Εργοστάσιο Τεχνών στη Σαντορίνη. Κινηματογράφος από την κινηματογραφική πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, προβολές παραστάσεων όπερας από το λυρικό Φεστιβάλ της Aix-en-Provence 2016.

Ο αέρας της τέχνης δίνει κι εφέτος πνοή στη ζωή και στις διακοπές, στις Κυκλάδες!