Για δύο ξεχωριστές βραδιές, 14 και 15 Ιουλίου 2014, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Kyklos Ensemble και ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής και θα ερμηνεύσουν το σπαρακτικό αριστούργημα του γερμανικού Ρομαντισμού: το Χειμερινό Ταξίδι (1828) του Φραντς Σούμπερτ (1797-1828). Τον ακρογωνιαίο λίθο του ρεπερτορίου του λιντ, όπως επανερμηνεύεται ευφυώς μέσα από τη μεταμοντέρνα, όσο και βαθύτατα εκφραστική μεταγραφή του Hans Zender για σύνολο δωματίου (1993), που με τη σειρά της παρέχει την πρώτη ύλη για μια σύγχρονη πολυμεσική (multimedia) παρουσίαση.

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής, ο κορυφαίος έλληνας μαέστρος· ο μαθητής του θρυλικού Ilya Musin που ο δάσκαλός του είχε πει για εκείνον: «Είχα πολύ ταλαντούχους μαθητές σαν τον Γκέρκγιεβ και τον Τερμικάνοβ και μια μόνο διάνοια: τον Θεόδωρο Κουρεντζή»· ο διευθυντής ορχήστρας που κατάφερε να στρέψει τα φώτα των media από τις λαμπερές ευρωπαϊκές και αμερικανικές αίθουσες στη Σιβηρία -τον τόπο με άλλα λόγια που φαντάζει με αυτοεξορία δίχως όμως να είναι, και όπου επέλεξε για να γεννήσει, στην απομόνωσή του, μουσική- καταφθάνει στο αθηναϊκό καλοκαίρι. Για να διευθύνει για πρώτη φορά ένα ελληνικό σύνολο μουσικής: το KYKLOS ENSEMBLE.

Ένα σύνολο αποτελούμενο από διακεκριμένους σολίστ – εντός και εκτός των τειχών- που έχει καταφέρει, στο σύντομο διάστημα της παρουσίας του, βασίζοντας την ύπαρξή του στην έννοια της ανταποδοτικότητας και μένοντας μακριά από τις συνήθεις πρακτικές και πεπατημένες, να διαγράψει μια αστραφτερή πορεία ευρέως (μουσικού) φάσματος απολαμβάνοντας τον θαυμασμό τόσο του Τύπου όσο και του κοινού.

Μαζί τους ο τενόρος Keith Bernard Stonum που έχει ενθουσιάσει με τη ζεστή, πλούσια φωνή του και την πολυποίκιλη σκηνική του παρουσία.