Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο του Κώστα Μαυρουδή, που τιτλοφορείται «Τέσσερις εποχές». Το μότο του βιβλίου είναι ένας

στίχος του Ουάλας Στίβενς:

«Η αρχική ιδέα γίνεται ο ερημίτης μέσα στις μεταφορές του ποιήματος». Η «αρχική ιδέα» στις Τέσσερις εποχές, όμως, είναι δραστική. Η επίμονη αναψηλάφηση, που διασώζει μνημονικό υλικό, διαθέσεις και εικόνες: Φθινόπωρο του 1956 με καταιγίδα, Φθινόπωρο σε μια γαλλική λουτρόπολη, Καλοκαίρι στο Λουτράκι ή Καλοκαίρι συντροφιά με τους Μπράουν (πρόσωπα ενός σχολικού βιβλίου αγγλικών), Άνοιξη με εκδρομές και χορό, Χειμώνας «με ένα μικρό παιδί […] κρυολογημένο […] μέσα στα αιθέρια αρώματα του οινοπνεύματος, της καμφοράς και του ευκαλύπτου». Όλα τα ποιήματα έχουν τον τίτλο μιας εποχής.

Κι αυτή, με τη σειρά της,  είναι μελέτη νοσταλγίας μιας πυκνής βιωματικής διαδρομής.

Ο Κώστας Μαυρουδής γεννήθηκε στην Τήνο το 1948. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Πρωτοδημοσίευσε ποιήματα το 1968. Ανήκει στους πρώτους χρονολογικά ποιητές της «γενιάς του ’70». Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Λόγοι Δύο (1973), Ποίηση (Τραμ 1978), Το Δάνειο του Χρόνου (Κέδρος 1989), Επίσκεψη σε Γέροντα με Άνοια (Κέδρος 2001), Τέσσερις Εποχές (Κέδρος 2010).

Έχει επίσης γράψει πεζόμορφα βιβλία ποιητικού κλίματος, με πυκνά και σύντομα κείμενα που θυμίζουν ημερολόγιο και αφοριστικό στοχασμό ή περιγραφές ταξιδιωτικών εντυπώσεων. Αυτά είναι: Με Εισιτήριο Επιστροφής (Εστία 1983, Β΄ εκδ. Πλέθρον 1999), Οι Κουρτίνες του Γκαριμπάλντι (Νεφέλη 2000) Στενογραφία (Κέδρος 2006). Η Ζωή με Εχθρούς (Δελφίνι 1998, Β΄ εκδ. Μελάνι 2008) είναι συγκέντρωση άρθρων και σχολίων που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.