Η Gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λάκη, με τίτλο «Μετέωρες Στιγμές» την

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 19:30

Μετέωρες Στιγμές

Κοιτάζω πολλές φορές την ατυχή στιγμή, αυτή που χάνετε και με γοητεύει όχι τόσο η ατυχία της αλλά η μοναδικότητα της.

Συνήθως μετέωρες στέκονται οι στιγμές, πριν χαθούν, πριν εξαφανιστούν και μείνουν στην ανάμνηση μας, άλλες για πάντα και άλλες για τόσο λίγο, όσο ακριβώς κράτησε αυτή, η άτυχη στιγμή.

Εκεί μέσα, άνθρωποι, συναισθήματα, πάθη, χωράνε όχι μόνο να ζήσουν και να στριμωχτούν, να επιβιώσουν και να τρομοκρατηθούν, αλλά και να κάνουν υπερβάσεις, να περάσουν βιαστικά ,να κρυφοκοιτάξουν να τρέξουν ελεύθερα για λίγο και να σβήσουν απότομα σαν μια λάμπα που κάηκε ξαφνικά.

Άνθρωποι συνήθως φορτισμένοι από τον μετεωρισμό της στιγμής. Εικόνες που σταματάνε τον χρόνο και στιγμές που διαρκούν αιώνες, ακριβώς γιατί μετέωρες μπορούν να μείνουν για πάντα. Πίσω τους πολλές φορές ο φόβος και η αδυναμία να συνεχίσουν.

Αγαπώ τις μετέωρες στιγμές, λατρεύω την ισορροπία που τις διαπερνά και τις καθηλώνει στον χρόνο.

Έτσι γεμίζει το χαρτί, ο μουσαμάς, ο λευκός τοίχος και ο χρόνος.

Έτσι γεμίζει με γραμμές από παχύ χρώμα και λεπτό φως, με φιγούρες, με πρόσωπα, με ρούχα, με σώματα…. όλα παραδομένα στο χρόνο στην στιγμή, σ’ εκείνη την στιγμή της απόφασης, σ’ εκείνη την μετέωρη στιγμή που όλα σωπαίνουν.

Κώστας Λάκης

Ο Κώστας Λάκης γεννήθηκε στον Πειραιά. έχει εργαστεί στη διαφήμιση  22 χρόνια  και τα 2 τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καστοριά. Έχει στο ενεργητικό του 5 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.