Περισσότερα από 60 έργα του μεγάλου γλύπτη, ζωγράφου και χαράκτη Κώστα Ανδρέου θα έχει την τύχη να δει το Ελληνικό κοινό στην αναδρομική έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ελλάδος: Κώστα Ανδρέου.

Ο Κώστας Ανδρέου ήταν ένας πολύ σημαντικός απόδημος Έλληνας καλλιτέχνης που απέσπασε τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, κυρίως στην χώρα, που εργάστηκε επί μισό αιώνα, την Γαλλία.  Γλύπτης, ζωγράφος, χαράκτης, κατασκευαστής κοσμημάτων, μακετών και εφευρέτης τεχνικών, ένας καλλιτέχνης σχεδόν αυτοδίδακτος με περισσότερες από 250 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς, μια τεράστια βιβλιογραφία, αμέτρητα βραβεία και τιμές και ο μοναδικός Έλληνας που αποκόμισε το βραβείο Α. Pevsner.

Σε εκείνον ανατέθηκε από τον Le Corbusier να μετατρέψει σε τρισδιάστατο το σχέδιο του Le Modulor, σχέδιο που αποτέλεσε την μετρική βάση της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα. Η επιτυχής ανάγλυφη απεικόνιση αυτού του σχεδίου ήταν εκείνη που έκανε τον μεγαλο Αρχιτέκτονα Le Corbusier να πει πως ο Ανδρέου κατάφερε να μπει μέσα στην ίδια του την σκέψη.