Το Beton 7 μας προσκαλεί στη συναυλία Kurtág για τον Kurtág, με τον πιανίστα Γιώργo Κωνσταντίνου να ερμηνεύει μικρά κομμάτια για σόλο πιάνο και ηχογραφημένη μουσική.

Ανήμερα των 91ων γενεθλίων του, μια ανθοδέσμη για τον Ούγγρο συνθέτη György Kurtág, με λουλούδια μαζεμένα απ τον δικό του κήπο.

Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου έλαβε την πρώτη ουσιαστική μουσική καθοδήγηση από τον Ρώσο πιανίστα και παιδαγωγό, Alexei Miroshnikov. Αργότερα, σπουδάζοντας στην Βουδαπέστη με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados, ο Andras Kemenes κι ο Csalog Gabor. Ερμηνεύει και διδάσκει τη μουσική των Ελλήνων συνθετών του εικοστού αιώνα: Σισιλιάνο, Κουμεντάκη, καθώς και τα έργα της ουγγρικής και ρωσικής πιανιστικής φιλολογίας από τον Liszt και τον Scriabin έως τον Ligeti, τον Kurtag και τον Schedrin.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1978 δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση των τεχνών δημιουργώντας παραστάσεις που συνδυάζουν τη μουσική, τον λόγο και την εικόνα.

Το 1996 έγινε δεκτός στην Ακαδημία Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, το 2003 αποκτώντας δίπλωμα «Masters with Honors» στην ερμηνεία και στην παιδαγωγική. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, το 2002, κέρδισε το δεύτερο πανευρωπαϊκό βραβείο στον διαγωνισμό Regio Callabria στην Ιταλία.

Έκτοτε περιοδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκοντας (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Tallinn Academy of Music and Drama, Οξφόρδη, Τιμισοάρα,) δίνοντας ρεσιτάλ ΄(Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Ρώμη Σμύρνη κ.α.) και συνέπραξε με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η MAV της Βουδαπέστης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α.

Από το 2003 διοργανώνει το διεθνές καλοκαιρινό φεστιβάλ ΚΟΧΥΛΙΑ στην βόρειο Εύβοια.Την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 διετέλεσε καθηγητής πιάνου στο πανεπιστήμιο της Oradea και πλέον γράφει το διδακτορικό του για τη μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη στο Πανεπιστήμιο της Timisoara.

Πιάνο: Γιώργος Κωνσταντίνου
Μουσική επιμέλεια: Λουκάς Δημητρέλλος