Κάθε Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια συναρπαστική διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι στην έκθεση με θέμα την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

Γονείς και παιδιά μαζί με την αρχαιολόγο και μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Κυπριακή Τέχνη και την αρχαία Ελληνική Τέχνη.

Λύνουν αινίγματα με λέξεις και εικόνες και θα μάθουν πως τα αρχαία αντικείμενα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που φαίνονται σε εμάς σήμερα. Ακόμη, θα προσπαθήσουν να μαντέψουν τη σημασία διαφόρων λέξεων που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά μουσεία αλλά που στον έξω κόσμο έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα. Και ίσως να φτιάξουν και δικές τους, καινούριες λέξεις.

Στην έκθεση Σκηνές από την Καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα, στον 4ο όροφο του Μουσείου, θα χωριστούν σε ομάδες και μέσα από μια διαδρομή θα γνωρίσουν τις καθημερινές ασχολίες του Λέοντα και της Μελίτης και τέλος θα παρακολουθήσουν τις ταινίες που προβάλλονται στην αίθουσα.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 12:00, το κοινό που θα βρεθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την έκθεση  Δημήτρης Χορν θα ξεναγήσει ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Ενώ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη 13:00 διοργανώνεται μια συνάντηση με τον συλλέκτη Δημήτρη Μπαγέρη όπου θα πει όσα γνωρίζει για τον Χορν.