Αυτή την Κυριακή 21 Μαρτίου, η μουσική σκηνή Αυλαία, υποδέχεται την Άνοιξη, με βιολιά και λαούτα, με αεράκι από Αιγαίο και Κρήτη. Ο Γιάννης Ζευγόλης με το βιολί του κάνει την αρχή το μεσημέρι με τραγούδια του Αιγαίου και εξαίρετοι μουσικοί παίρνουν το βράδυ τη σκυτάλη και μας πάνε ένα ταξιδάκι ως την Κρήτη.

Ο δεξιοτέχνης του βιολιού Γιάννης Ζευγόλης και η παρέα του, μουσικοί ένας κι ένας με αποδεδειγμένη αγάπη για τη μουσική και την παράδοση, υπόσχονται να ταξιδέψουν το κοινό της Αυλαίας, την Κυριακή το μεσημέρι. Με τον τίτλο Μουσικές του Αιγαίου – ήχοι των παλιών καιρών, μας δίνουν μια γεύση του καλοκαιριού, την πρώτη μέρα της Άνοιξης.

Με τον Γιάννη Ζευγόλη (βιολί, τραγούδι), συμπράττουν: Ματθαίος Ζευγόλης (λαούτο, τραγούδι), Μανώλης Κοντογιώργος (λαούτο), Διονυσία Παπούλη (τραγούδι) και Αχιλλέας Περσίδης (κρητικό λαούτο).

Το βράδυ της Κυριακής στην Αυλαία είναι αφιερωμένο στην κρητική μουσική, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τα πνευστά όργανα. Θα μας ταξιδέψουν οι: Νίκος Κατριτζιδάκης (Θιαμπόλι – Τραγούδι), Ειρήνη Δερέμπεη (Θιαμπόλι – Καβάλι – Τραγούδι), Κάρολος Κουκλάκης (Μπουλγαρί – Λαούτο – Τραγούδι), Βασίλης Τζωρτζίνης (Κοντραμπάσο), Μανούσος Κλαπάκης (Κρουστά).