Ο Γιώργος Μουτάφης, η Αλεξάνδρα Γρυπάρη και η Μάνια Μπενίση προσεγγίζουν το Mέσο μέσα από τις τρεις διαμετρικά διαφορετικές εκθέσεις τους στην αίθουσα τέχνης Ακγάθι στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2008.

Η Αλεξάνδρα Γρυπάρη στην εργασία της Χωρίς τίτλο παρατηρεί την κοινωνικο- πολιτική πραγματικότητα, την ιδιαίτερη καθημερινότητα και ενώνει το παρελθόν με το σήμερα. Μέσα από τις φωτογραφίες της που ενεργοποιούν την διανόηση, προβάλλονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τις προσωπικές μας πράξεις.

Η φαινομενική απλότητα των έργων τα κάνει εύκολα προσιτά, όμως τα επίπεδα ανάπτυξής τους δεν αποκαλύπτονται στα σχήματα της επιφάνειας, αλλά στις λεπτομέρειες.

Ο Γιώργος Μουτάφης μας αφηγείται Κυριακάτικες ιστορίες, κάνοντας  λήψεις με τη χρήση μιας pinhole camera, συναντώντας  μέσα από αυτές ξανά τις παιδικές του αναμνήσεις και επιστρέφοντας σε τόπους του παιδικού του παραμυθιού.

Η Μάνια Μπενίση με τα Ντουέτα της ,μια φωτογραφική ενόραση του Μεσογειακού τοπίου, αποκαλύπτει τη δυναμική συνύπαρξη αντίρροπων ποιοτήτων. Μέσα από μια ισορροπία που μόνο φωτογραφικά μπορεί να αποτυπωθεί αντικατοπτρίζει την αρμονική σύζευξη αντιθέσεων η οποία χαρακτηρίζει τον μυθικό χώρο και χρόνο της Μεσογείου.