Το Half Note, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων, διοργανώνοντας συναυλίες κλασικής μουσικής, τα απογεύματα

της Κυριακής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση έχουν η σολίστ κιθάρας και συνθέτις Κατερίνα Βαφειάδου και η σολίστ πιάνου και performer σύγχρονου τραγουδιού Ντέπη Σακελλαρίου.

Ο πρώτος κύκλος συναυλιών θα διαρκέσει από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει 6 Κυριακές με διαφορετικό πρόγραμμα, που παρουσιάζουν διακεκριμένοι μουσικοί.

Η Κατερίνα Βαφειάδου σημειώνει: «Το Half Note, πάντα πιστό στην ποιότητα της μουσικής και θέλοντας να αγκαλιάσει το κοινό της κλασικής μουσικής, διοργανώνει τα Κυριακάτικα κλασικά απογευματινά. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει έξι Κυριακές και σε αυτές, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τέσσερα μουσικά σχήματα κάθε φορά- ξεχωριστούς σολίστες, κουαρτέτα, τρίο, κλπ. Στηρίζοντας την ιδέα και καλλιεργώντας την ψυχή μας, όλοι οι καλλιτέχνες σας καλωσορίζουμε».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΟΛΙΣΤΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Α’ ΜΕΡΟΣ:

Φώτης Ματζαρίδης: Γνωστή η συμμετοχή του δεξιοτέχνη πιανίστα σε ελληνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς (Α’ Χρυσό Μετάλλιο στην Ιταλία ‘Citta Di Barcelona Pozzo Di Gotto’). Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Συμφωνική Ορχήστρα Βουλγαρίας). Είναι μέλος του συνόλου Amici Di Pianoforte στο San Daniele στην Ιταλία. Τα έργα που θα ακούσουμε σήμερα είναι των W.A. Mozart και F. Mendelssohn.

Παναγιώτης Αράπογλου: O ταλαντούχος δεξιοτέχνης του βιολιού έχει συμπράξει με την ορχήστρα των Χρωμάτων – Κ.Ο.Α. – Συμφωνική και Ποικίλης ΕΡΤ. Η συμμετοχή του σε μουσικά σύνολα είναι μοναδική για τον ήχο του και την ερμηνεία του. Με τα μελωδικά του δάχτυλα θα παίξει έργα των J.Massenet – Pablo de Sarasate-Henri Wienawski – Vittorio Monti. Συνοδεύει στο πιάνο ο Φώτης Μαζαρίδης.

Β’ ΜΕΡΟΣ:

ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ “Εν Χορδαίς & Οργάνοις”                  
Το 1996 η Κατερίνα Βαφειάδου δημιούργησε και διευθύνει από τότε την ορχήστρα του Ελληνικού Ωδείου με τίτλο ‘Εν Χορδαίς και Οργάνοις’. Η ορχήστρα έχει εμφανιστεί με επιτυχία στις αίθουσες “Παλλάς”, “Αντώνης Τρίτσης”, “Γαλλικό Ινστιτούτο” και το 2009 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι. Σήμερα παίζουν: κοντσέρτο σε Σολ Μείζονα Α. Vivaldi και Piazzola.

Σολίστ στην κιθάρα: Νίκος Παχάκης, Τάσος Ανιτόπουλος, Νίκος Τριανταφύλλης, Γιάννης Θεολογίτης. Α΄ Βιολί: Γιάννα Στουντύνκοβα, Β’ βιολί: Κύριλλος Στουντύνκα, Βιόλα:  Παναγιώτης Αράπογλου, Τσέλο: Σταυρός Παργινός, Πιάνο: Φώτης Ματζαρίδης και η Ντέπη Σακελλαρίου, γνωστή από τις εμφανίσεις της με το γκρουπ  ‘Depy & Melodies Project’ με ρεπερτόριο jazz-blues-funk, σήμερα παίζει πιάνο και τραγουδάει Piazzola.
Ενορχήστρωση- Διεύθυνση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Α’ ΜΕΡΟΣ:

Quattro Elementi: το κουαρτέτο ιδρύθηκε το 2007. Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έχοντας στο ρεπερτόριο του έργα από την κλασσική έως τη σύγχρονη εποχή. Το σχήμα αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Χαλάψη: βιολί, Δημήτρη Αγγελίδη: βιόλα, Αντώνη Μανιά: βιολί και Αλέξανδρο Χαραλάμπους: τσέλο. Σήμερα θα ερμηνεύσουν έργα  Handel, Marcello, Mendelssohn, Suiridov, Gardel, Lovland και Piazzola.  

Β’ ΜΕΡΟΣ:

Βιος Πιάνο Τρίο: Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί, η  Έλενα Χριστοδούλου: πιάνο, ο Αλέξανδρος Χαλάψης: βιολί, και ο Αλέξανδρος Χαραλάμπους: τσέλο, ενώνουν για άλλη μια φόρα τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν ένα ποικίλο και εκρηκτικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, από το Τρίο του V.A. Mozart και το ελεγειακό Τρίο του F. Rachmaninoff μέχρι τις 4 εποχές του A. Piazzola.        

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ, ΔΥΟ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΙΑΝΑ…

A’ ΜΕΡΟΣ:
Pizzicarto: το κιθαριστικό ντουέτο γνωστό για τις εμφανίσεις του στον ελλαδικό χώρο με σολίστ τον Νίκο Παχάκη και Γεράσιμο Σεληνίδη, θα μας καταπλήξει άλλη μια φόρα με δεξιοτεχνικά έργα των Α Mondes, A Piazzolla, M De Falla.

Γιάννα Στουντύνκοβα και Κύριλλος Στουντύνκα: Οι αξιόλογοι καλλιτέχνες του βιολιού με συνοδεία την υπέροχη πιανίστα Λουντμίλα Κοζλόβσκα θα ερμηνεύσουν έργα των G. F. Handel, D. Shostakovich, I. Frolov.
Η Γιάννα Στουντύνκοβα το 2008 παρουσίασε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το Conzert – Stuck του Δημήτρη Μητρόπουλου και το 2005 πήρε δίπλωμα διάκρισης στον τελικό διαγωνισμό της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κύριλλος Στουντύνκα διακεκριμένος καθηγητής, σπούδασε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο M. I. Glinka στη Ρωσία, έπαιξε σαν σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες σε Γαλλία, Γερμάνια, Ελλάδα, Ισπανία, Κούβα, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία και Τσεχία. 

 

B’ ΜΕΡΟΣ:

Μάνος Τράπαλης: Μεγάλο ταλέντο ο Μάνος Τράπαλης ανήκει στους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Σήμερα θα παίξει έργα R Schumman, F Chopin.

Σπύρος Σουλαδάκης: απόφοιτος του Royal College of Music του Λονδίνου, έχει εμφανιστεί έκτος άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Wigmore Hall και στο Νational Gallery του Λονδίνου και σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο. Θα ερμηνεύσει την έκτη σονάτα του Sergei Prokofief ένα από τα κολοσσιαία έργα του συνθέτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΚ ΣΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ

A’ ΜΕΡΟΣ:

Οι αδελφοί Γιώργος Τράπαλης, βιολί και Μανός Τράπαλης, πιάνο, θα μας οδηγήσουν με μεγάλη επιδεξιότητα από τη σονάτα του J. S. Bach στον Ρώσο πιανίστα Rachmaninoff.

Μαρία Αναστασίου: έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι στην Ecole Normale de Musique de Paris / Alfred Cortot και το Conservatoire Europeen de Music de Paris. Έχει δώσει συναυλίες σαν σολίστ και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι μέλος του Trio Incanto και του Trio Anima. Με το ευαίσθητο παίξιμο της  θα μας ερμηνεύσει έργα των Eric Satie, C. Debussy και F. Chopin.

B’ ΜΕΡΟΣ:

Σοφία Ματσάγκου: Με πολλά προσωπικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Βενετία, Σικελία, Βέλγιο). Η ταλαντούχα νέα καλλιτέχνης ερμήνευσε στη Γάλλια το κονσέρτο για πιάνο Αρ 1 Franz Liszt και το 2010 στο Gala Concert της απενεμήθει χρηματικό έπαθλο και βραβείο.  Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρα στο κονσέρτα για δυο πιανα του J S Bach Ντο ελάσσονα BWW 1060. Σήμερα θα την απολαύουμε σε έργα F. Chopin και C. Debussy.

Οι διακεκριμένοι πιανίστες Ελίνα Γαβριηλίδου και Δημήτρης Αναστόπουλος παρουσιάζουν το πρελούδιο και φούγκα op 2 του Γ. Α. Παπαϊωάννου σπανίως παιζόμενο έργο του 1932 και ένα από τα δημοφιλεστέρα έργα της φιλολογίας του πιάνου το scaramouche του Γάλλου συνθέτη D. Millhaud.


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟ ΤΗΝ BELLE EPOQUE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΖΑΖ

A’ ΜΕΡΟΣ:

Η Σοφία Γιακουμίδου, με μεταπτυχιακό στο πιάνο από το Peabody Conservatory of the John HopkinsUniversity, γνωστή από τα ρεσιτάλ της και το παιδαγωγικό της έργο στην Ελλάδα και Αμερική, απόψε συμπράττει με την ταλαντούχο  πιανίστα Ντέπη Σακελλαρίου και θα παίξουν πιάνο για τέσσερα χέρια. Με την γνωστή σοπράνο Μαρία Γουσέτη (Σπουδές στο Μόναχο και συνεργασία με την λυρική σκηνή) μας ταξιδεύουν στη Γαλλία της Belle époque με έργα Debussy, Faure, Delibes, Ravel, Satie.

B’ ΜΕΡΟΣ:

Ο βιρτουόζος του βιολιού Ανδρέας Χανιώτης  απόφοιτος του Trinity college of music του Λονδίνου και Royal Scotish Academy της Γλασκόβης με ρεσιτάλ στην Ελλάδα (Μέγαρο μουσικής, ΕΡΤ, Λυρική)  μαζί με τον εξαίρετο πιανίστα Σπύρο Σουλαδάκη θα μας ξεναγήσουν στην ιστορία του Τάνγκο του Α. Piazzolla.
Ο σολίστ της κιθάρας Άγγελος Μπότσης βραβευμένος σε διαγωνισμούς κιθάρας
(Ιταλία Ισπανία) έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, Λυρική και Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα συμπράττει με την σολίστ του πιάνου Ντέπη Σακελλαρίου γνωστή από τα ρεσιτάλ πιάνου και τη συμμέτοχη της σε σύνολα μουσικής δωματίου. Παρουσιάζουν το Κονσέρτο του C. Bolling για κλασική κιθάρα και τζαζ πιάνο. Μαζί τους οι καταξιωμένοι μουσικοί Άγγελος Παπαδάτος στο κοντραμπάσο και ο Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ

A’ ΜΕΡΟΣ:

Ο νεαρός πιανίστας Μάριος Λίασκος θα ερμηνεύσει Mendelssohn.
Ο Γιάννηs Γεωργούλας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης – σολίστας της κλασσικής κιθάρας θα ερμηνεύσει τα έργα La Catedral του A. Barrios Mangore  και A laube Du Dernier Jur (η αυγή της τελευταίας μέρας, σκέψεις και συναισθήματα ενός μελλοθάνατου λίγο πριν την εκτέλεση του) του F. Kleynjans.
Η αριστούχος πιανίστα Άννα Λαμπρούση θα παίξει F. Chopin και με τη σύμπραξη του Μάνου Τράμπαλη έργα για τέσσερα χέρια από τη συλλογή Legends. 

B’ ΜΕΡΟΣ:

Η Λώρα Μαμάκου Ελληνίδα σοπράνο από την California με πολλές εμφανίσεις στον ελλαδικό χώρο θα συμπράξει με τη εξαιρετική πιανίστα Ελίνα Γαβριηλίδου σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με αγαπημένες άριες των Α. Mozart, Geroges Bizet, Giacomo Puccini, Pablo Luna, A Piazzolla.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Βαφειάδου – Ντέπη Σακελλαρίου