Η νέα ταινία του Δημήτρη Παναγιωτάτου, με τίτλο Ξένες σε ξένη χώρα, είναι το πρώτο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τα είδη στο ελληνικό σινεμά και συγκεκριμένα για 4 είδη: το αστυνομικό / θρίλερ, το φιλμ νουάρ, το φανταστικό, την επιστημονική φαντασία. Η ταινία θα προβάλλεται από τις 22 Απριλίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

Υπάρχουν ελληνικά αστυνομικά, θρίλερ, φιλμ νουάρ, ταινίες τρόμου, φανταστικού ή επιστημονικής φαντασίας; Κι όμως, υπάρχουν! Η νέα ταινία του Δημήτρη Παναγιωτάτου η οποία είναι και υποψήφια για Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μας ξεναγεί στις ελληνικές ταινίες αυτών των ειδών που συχνά περνούν απαρατήρητες.

Τέσσερα κορίτσια (Miss Thriller, Miss Noir, Miss Fantasy, Miss Sci-Fi) ταξιδεύουν στο χρόνο και φέρνουν στο φως ένα άγνωστο, διαφορετικό ελληνικό σινεμά. Ένας ερευνητής για τα παράλληλα σύμπαντα, η αινιγματική Angel και ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Πενήντα χρόνια (1959-2009), 50 ταινίες, 45 σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, συγγραφείς, κριτικοί, παραγωγοί κ.ά. Σπάνιο οπτικό και ηχητικό υλικό.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, με πολλά στοιχεία fiction, που δεν είναι μονάχα φόρος τιμής σε ταινίες και δημιουργούς. Είναι συγχρόνως μια κριτική, διεισδυτική ματιά σε είδη που άδικα περιφρονήθηκαν σε δύσκολες εποχές και που σήμερα επιστρέφουν με νέα δυναμική για να διεκδικήσουν ό, τι τους στέρησαν.

Συντελεστές
έρευνα-αφήγηση-σκηνοθεσία Δημήτρης Παναγιωτάτος, σενάριο fiction  Βίκυ Χασανδρά, φωτογραφία Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική Άκης Καπράνος, μοντάζ  Γιώργος Ζάρας, coordinator Αγγελική Πέτρου, graphics  Σοφία Κυριακού, τεχνική διεύθυνση Βαγγέλης Αντωνόπουλος, παραγωγή Δημήτρης Παναγιωτάτος, συμπαραγωγή CRYSTAL VISION, NEW YORK COLLEGE, με την ενίσχυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί
Nάνσυ Μπούκλη, Στέλλα Νούλη, Αναστασία  Σπυροπούλου, Δήμητρα Λήμνιου, Παναγιώτης Τζίνος, Κυριάκος Κοσμίδης, Αγγελική Φράγκου