Δεν υπάρχει κανένας εχθρός σαν το παρελθόν.

Το τρίτο κεφάλαιο του σαρωτικού Κριντ, βρίσκει τον μάχιμο και παντοδύναμο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν όχι μόνο στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Το αντίπαλο δέος του ικανότατου Τζόρνταν υποδύεται ο Τζόναθαν Μέιτζορς (“Da 5 Bloods”, “Lovecraft Country”) στον ρόλο ενός παιδικού και διψασμένου για αίμα φίλου του Άντονις. Σε αυτή την ιστορία εκδίκησης πρωταγωνιστούν επίσης η Τέσα Τόμσον (franchise “ΚΡΙΝΤ”, “Passing”), ο Γουντ Χάρις (franchise “ΚΡΙΝΤ”, “Blade Runner 2049”), ο Φλόριαν Μουντεάνου (“ΚΡΙΝΤ II”, “O Shang-Chi και ο θρύλος των δέκα δαχτυλιδιών”), η νεοφερμένη Μίλα Ντέιβις-Κεντ και η Φιλίσια Ρασάντ (franchise “ΚΡΙΝΤ”, “Soul”).

Ο Τζόρνταν σκηνοθετεί σε σενάριο των Κίναν Κούγκλερ (“Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά”) και Ζακ Μπέιλιν (“Η Μέθοδος των Γουίλιαμς”).

Σύνοψη

Ο Άντονις Κριντ (Μάικλ Μπ. Τζόρνταν) έχει κατακτήσει την κορυφή της πυγμαχίας παγκοσμίως και η οικογενειακή του ζωή πηγαίνει περίφημα. Είναι η στιγμή που εμφανίζεται ο Ντέμιαν (Τζόναθαν Μέιτζορς), ένας παιδικός φίλος και κάποτε πολλά υποσχόμενος πυγμάχος, που ανυπομονεί να αποδείξει σε όλους ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο ρινγκ. Η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πρώην φίλους είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς. Για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν, ο Άντονις πρέπει να ρισκάρει το μέλλον του και να παλέψει με τον Ντέμιαν, έναν αδίστακτο πυγμάχο που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Ήθελα οι χαρακτήρες της ταινίας να έρθουν αντιμέτωποι με τις συγκρούσεις τους, με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Ο τρόπος που χειριζόμαστε και εκφράζουμε τα συναισθήματα μας είναι μέρος της αυτογνωσίας μας. Στο Κριντ ΙΙΙ βλέπουμε διαφορετικούς δρόμους, σχέσεις και αλληλεπιδράσεις δύο ανθρώπων με διαφορετικές επιλογές και διαφορετικές ζωές, καθώς αναμετρούνται στο ίδιο ρινγκ.

Ήθελα η ταινία να αντανακλά τα μαθήματα που μου έδωσε η ζωή. Μαθήματα ευγένειας προς τους άλλους και κυριότερα προς τον εαυτό. Οι περισσότεροι δεν έχουμε εκπαιδευτεί να το κάνουμε αυτό. Ήθελα η ταινία να ασχοληθεί με το ζήτημα της τοξικής αρρενωπότητας και του τι συμβαίνει όταν δεν αντιμετωπίζεις το παρελθόν σου, όταν δεν μιλάς για αυτό και δεν δουλεύεις πάνω στο τραύμα και τον πόνο.

Η συγχώρεση είναι το πιο ουσιαστικό μέρος κάθε διαμάχης, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και το να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας είναι ο μοναδικός δρόμος προς τη θεραπεία. Στην καρδιά της ταινίας βρίσκουμε τη συγχώρεση. Η συγχώρεση του εαυτού και των άλλων. Όποιος κι αν είσαι, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και κάθε εμπόδιο.

Αυτή η ταινία δεν αφορά έναν άντρα που παλεύει ενάντια σε έναν άλλο για έναν παγκόσμιο τίτλο. Αφορά την πρόκληση του εαυτού και την απόδειξη ότι αξίζουμε τα καλά που έχουμε στη ζωή μας. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην αξία μας.

-Μάκλ Μπ.  Τζόρνταν

Ταυτότητα ταινίας
Κριντ ΙΙΙ / Creed III

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν
Σενάριο: Κίναν Κούγκλερ, Ζακ Μπέιλιν
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζόναθαν Μέιτζορς, Τέσα Τόμσον, Μίλα Ντέιβις-Κεντ, Φλόριαν Μοντενού, Φιλίσια Ρασάντ, Γουντ Χάρις
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κρέιμερ Μοργκεντάου
Μοντάζ: Τζέσικα Μπάκλις, Τάιλερ Νέλσον
Μουσική: Τζόζεφ Σίρλεϊ

Διάρκεια: 1 ώρα και 56 λεπτά
Έτος παραγωγής: 2023
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ