Tο έργο που έλαβε το πρώτο βραβείο, θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα, τον Ιούνιο του 2022, στο θέατρο του Regensburg και θα πλαισιωθεί από ένα διεθνές φεστιβάλ.

Μέσω του διεθνούς διαγωνισμού θεατρικής γραφής MYTHOS ?!, το θέατρο του Regensburg αναζήτησε νέες αφηγήσεις, νέες οπτικές και δραματουργίες του σύγχρονου ελληνικού θεατρικού τοπίου. Έχοντας ως δεδομένο ότι οι αρχαίες τραγωδίες συνεχίζουν να αποτελούν προτάσεις παραστάσεων στις διεθνείς σκηνές, παρατήρησε ότι οι νέες φωνές των σύγχρονων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στη Γερμανία. Με τα έργα που αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό, η επιτροπή επέλεξε να τιμήσει τρεις δυνατές φωνές της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Η επιτροπή με πρόεδρο την Δρ. Saskia Zinsser-Krys (επικεφαλής δραματολόγο και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Regensburg),αποτελείται από τους:
– Antigone Akgün (συγγραφέα, περφόρμερ, δραματουργό)
– Franziska vom Heede (υπεύθυνη επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου Suhrkamp, συγγραφέα)
– Klaus Kusenberg (καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη του θεάτρου Regensburg)
– Στέλλα Παπαδημητρίου (δραματολόγο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος)
– Πρόδρομο Τσινικόρη (σκηνοθέτη, ηθοποιό, δραματουργό)

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά 126 θεατρικά έργα, τα οποία παραδόθηκαν ανώνυμα στην επιτροπή προς αξιολόγηση.

Οι συγγραφείς

Η Νατάσσα Σίδερη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι θεατρική συγγραφέας, διηγηματογράφος και μεταφράστρια. Τα πρώτα της έργα γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν στα αγγλικά όσο ζούσε στο Λονδίνο και στο Βερολίνο. Το 2013, το πρώτο της έργο, Στη Γέφυρα απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η ομάδα Origins, και στη συνέχεια περιόδευσε στην Αγγλία σε διάφορες θεατρικές σκηνές. Το επόμενο έργο της, Το Νησί της Αθανασίας (The Island of Immortality), αφού βραβεύθηκε στον διαγωνισμό θεατρικού έργου του Ιδρύματος Ronald Duncan Literary Foundation, παρουσιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2014, σε σκηνοθεσία της Ομάδας «The Certainty of Chance Theatre Company».Τον Ιούνιο του 2015, το μονόπρακτό της Τιτανομαχίες διακρίθηκε στο πλαίσιο του Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, και παρουσιάστηκε σε αναλόγιο στη Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”. Το 2019 έλαβε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού «Αναγνώστης», για τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο Κυρίαρχοι Πονηροί Λογισμοί. Το έργο της Το Κοινό Καλό παρουσιάστηκε στο ραδιοφωνικό θέατρο της ΕΡΤ το 2021. Ο Δεσμώτης, το κείμενο με το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού θεατρικής γραφής MYTHOS ?!, γράφτηκε το 2015.

Η Δανάη Επιθυμιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Θεατρολογία και Συγγραφή στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο Salford του Μάντσεστερ, και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Κ.Θ.Β.Ε. και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε παραστάσεις όπως οι Πυρκαγιές, σε σκηνοθεσία της Ι. Βουλγαράκη, το Ήταν όλοι τους παιδιά μου, σε σκηνοθεσία του Γ. Μόσχου, και το Ρωμαίος και Ιουλιέτα, του Κ. Ρήγου. Η τελευταία της συνεργασία στο θέατρο ήταν με τον Κ. Μαρκουλάκη στο Τρίτο Στεφάνι του Κ. Ταχτσή, στο Θέατρο Παλλάς. Στην τηλεόραση, έπαιξε στη σειρά Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα, ενώ βρίσκεται σε γυρίσματα για τη σειρά Γέφυρα, σε σκηνοθεσία του Γ. Χαριτίδη. Το 2021 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους,Όλο τον χρόνο του κόσμου, που βραβεύτηκε στο Micro μ Festival.Το ΜπλΟομ, με το οποίο βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό θεατρικής γραφήςMYTHOS?!, είναι το πρώτο της έργο ως συγγραφέας.

Η Στελλίνα Βογιατζή γεννήθηκε το 1992 στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Το 2013 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς». Το 2019 πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός από το 2012 μέχρι και σήμερα με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με πολλά άλλα θέατρα της πόλης της αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, μουσικού θεάτρου, έργων σύγχρονης δραματουργίας, επικού θεάτρου (Μπ. Μπρεχτ), καθώς έχει ασχοληθεί και με το θέατρο της επινόησης. Έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος Κύπρου, στο BobTheatreFestival, στο Φεστιβάλ Φιλίππων και σε άλλα. Εκτός από ηθοποιός, έχει εργαστεί στο θέατρο ως σκηνοθέτις, παραγωγός, συνθέτις και ως vocalcoach. Το θεατρικό έργο Τα Ψεύτικα Κέρατα είναι η πρώτη της συγγραφική δημιουργία.