Η ομάδα Silence Fiction Society σε συνεργασία με την KRAAK και τη KNOT Gallery παρουσιάζουν τον Bέλγο αυτοσχεδιαστή Ignatz και τον

ον 21χρονο kraut stoner από τη Βενεζουέλα Bear Bones, Lay Low – στα πλαίσια ενός διημέρου, μίνι showcase της Βέλγικης κολλεκτίβας/ δισκογραφικής KRAAK στην Αθήνα.

H KRAAK με έδρα τη Γάνδη του Βελγίου, ιδρύθηκε πριν 10 περίπου χρόνια, μέσα από τις στάχτες της underground εταιρίας Toothpick. Στόχος της δραστήριας ομάδας είναι η προώθηση Βέλγων καλλιτεχνών και σχημάτων, με έμφαση σε avant-rock, psych, free-jazz και new folk ιδιώματα.

Oι δραστηριότητες της ΚRAAK περιλαμβάνουν πέρα από την κυκλοφορία δίσκων (Ignatz, Köhn, Dolphins into the Future, El-g, Kiss The Anus Of A Black Cat, Sylvester Anfang II, Bear Bones, Lay Low, Bridget Hayden κ.α.) , την μηνιαία έκδοση του free press μουσικού φανζίν RUIS, τη διοργάνωση τουρ και συναυλιών και του ετήσιου KRAAK Festival.

O Ignatz, επιστρέφει στην Αθήνα 2 χρόνια -και τρεις κυκλοφορίες- μετά την επιτυχημένη του εμφάνιση τον Μάρτιο του 2009. Χρησιμοποιώντας μόνο μια κιθάρα, μια σειρά εφέ και τη φωνή του, που απηχεί μπλουζ ήρωες σαν τον Skip James και τον Robert Johnson, o Ignatz οικειοποιείται και επανασυνθέτει τα μπλουζ με το δικό του μοναδικό τρόπο συνδυάζοντας δημιουργικά τη Γιαπωνέζικη ψυχεδέλεια, το Krautrock και τα blues.
Στην εμφάνισή του θα εστιάσει στον τελευταίο του δίσκο, I Hate This City (2011, Conspiracy Records) και στην συλλογή ανέκδοτου υλικού Selected Songs from Cassetes 2005-2009 (2010, KRAAK).

O Bear Bones, Lay Low, κατα κόσμον Ernesto González, προτίμησε την άνετη ζωή των Βρυξελλών έναντι της Βενεζουέλας του Chavez. Πέρασε ώρες να τζαμάρει με την κιθάρα του, εκτέθηκε μουσικά στο kraut rock, το drone και την kosmik trance, και κάποια στιγμή αποφάσισε ότι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει και μόνος του.

Mετά το ντεμπούτο του \»Djid Hums” στην εταιρία Gipsy Sphynx, και εκτεταμένη δισκογραφία σε cd-r στις Eat The Sun και Hormigon. Το 2009 κυκλοφόρησε το \»Vallée de Dith\» στην KRAAK αφήνοντας το drone για λίγο στην άκρη και εστιάζοντας σε ασκήσεις ψυχεδέλειας και kraut αναμεμιγμένου με ανατολίτικες αναφορές δημιουργώντας την απόλυτη νοτιοαμερικάνικη εκδοχή ήχων όπως οι Neu! Και Ash Ra Tempel.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στη Knot Gallery! Την Πέμπτη 7/4, μια μέρα πριν το live στη ΚNOT, ο Tommy De Nys, (συνιδρυτής της KRAAK και μέλος των Sylvester Anfang II) θα αναλάβει τα ντεκς της Cantina Social, με λίγη βοήθεια από τις SFS.

Σχεδιασμός αφίσας: http://www.bend.gr/

Πρόσβαση: πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι – Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)