Η Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για τέσσερις ανοιξιάτικες συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, κάτι που περιμένει με ανυπομονησία! Λίγο πριν ξεκινήσει λοιπόν για τη Θεσσαλονίκη (ο πρώτος της σταθμός) ξεκλέβει λίγο χρόνο και μας μιλά για αυτές τις τέσσερις συναυλίες και τη μουσική της.

Συνέντευξη Αθηνά Πούλιου

CultureNow: Επιτέλους έφτασε ο Απρίλιος και σε λίγες ημέρες σας περιμένουμε και πάλι στην Ελλάδα για τέσσερις συνολικά συναυλίες! Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία σας με το ελληνικό κοινό.

Kovacs: Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και ανυπομονώ να ξαναβρεθώ με το ελληνικό κοινό! Το κοινό στην Ελλάδα και τις δύο προηγούμενες φορές ήταν πολύ ζεστό!

C. N.: Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά;

K: Μαζί με τους συνεργάτες μου θα παίξουμε τραγούδια από το άλμπου Shades of Black, καθώς επίσης και κάποια επιλεγμένα covers που μου αρέσουν πολύ.

C. N.: Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με τη μουσική και πόσο εύκολο ήταν να ξεκινήσεις επαγγελματικά;

K: Πάντα ήξερα ότι ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά στα 19. Όσο ακόμα σπούδαζα μουσική, γνώρισα τον παραγωγό Oscar Holleman, με τον οποίο δημιουργήσαμε το album Shades of Black.

C. N.: Ποιά ήταν τα ακούσματα σου μεγαλώνοντας, αλλά και σήμερα τι σου αρέσει να ακούς;

K.: Άκουγα και ακούω πολλές μουσικές από τα παλιά… Billie holiday, Ella Fitzgerald, Bessie Smith, αλλά επίσης και νέους καλλιτέχνες όπως ο Benjamin Clementine.

C. N.: Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάτι που ετοιμάζεις για τη συνέχεια;

K.: Προς το παρόν είμαι απασχολημένη γράφοντας νέα τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ! 🙂

Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες της Kovacs σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο μπορείτε να δείτε εδώ.