Το θέατρο Σημείο παρουσιάζει το έργο των Agnes Jaoui και Jean-Pierre Bacri, «Κουζίνα και εξαρτήσεις» σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Αμανίτου …

από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 24 Απριλίου 2013.

Ο Ζάκ και η γυναίκα του η Μαρτίν οργανώνουν ένα δείπνο προς τιμήν ενός παλιού τους φίλου που πλέον είναι, καθώς λένε, πολύ διάσημος. Μαζί του πρόκειται να καταφτάσει και η γυναίκα του, η Σαρλότ. Καλεσμένος επίσης είναι κι ο Φρέντ, ο αδελφός της Μαρτίν. Ο Ζώρζ, παιδικός φίλος του Ζάκ φιλοξενείται ήδη στο σπίτι και η αλήθεια είναι πως τους έχει κάπως στριμώξει. Η Μέρλιν, η φίλη του Φρέντ, δείχνει να μην ανησυχεί για τίποτα. Υπάρχει, ωστόσο, μία ερώτηση που κατά βάθος τους βασανίζει όλους: ποιος είναι αυτός ο διάσημος καλεσμένος;  Ένας παλιός φίλος; Ένα μελλοντικό ειδύλλιο; Ένας υποψήφιος εραστής; Ένας πρώην σύζυγος; Ή απλά ένας ηλίθιος περαστικός; Στο σαλόνι του δείπνου δίνονται οι εύκολες απαντήσεις, μα η ουσία μαγειρεύετε στη κουζίνα.

Σκηνοθεσία & μετάφραση: Αντιγόνη Αμανίτου
Σκηνικά & κουστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Φωτισμοί : Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική Επιμέλια: Δημήτρης Βόγλης & Γιώργος Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Τσιμίνη

Παίζουν: Πολύδωρος Βογιατζής, Λεμονιά Γιανναρίδου, Παναγιώτης Κλίνης, Μαρίνα Πολυμέρη, Αλέξανδρος Σωτηρίου

Σημείωμα της Agnès Jaoui  για το ανέβασμα της παράστασης:

Όταν ο Πολύδωρος Βογιατζής μου είπε ότι έκανε πρόβες για να παίξει το «Κουζίνα και εξαρτήσεις» στην Αθήνα χάρηκα για πολλούς λόγους. Χάρηκα που το ελληνικό κοινό θα γνωρίσει το κείμενο μας. Χάρηκα που τη σκηνοθεσία υπογράφει η εξαιρετική Αντιγόνη Αμανίτου και που στο έργο παίζουν μερικοί από τους καλύτερους νέους έλληνες ηθοποιούς. Επίσης, χάρηκα που διάλεξαν το πρώτο μας θεατρικό έργο για το οποίο, φυσικά, αισθανόμαστε μια ιδιαίτερη αδυναμία. Επιπλέον, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μας στη σκέψη ότι καλλιτέχνες σε διάφορα μέρη του κόσμου -κι εδώ πρόκειται για την ΑΘΗΝΑ- νοιώθουν την επιθυμία να οικιοποιηθουν τα λόγια, τις σκέψεις και τις ιστορίες μας. Εύχομαι, σ’ εσάς αγαπημένοι θεατές και σ’ εσάς αγαπημένοι ηθοποιοί, τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση.