Η CASK gallery εγκαινιάζει την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 την έκθεση Koukoula του Χρύσανθου Χριστοδούλου.

Η κουκούλα, πρωταρχική φόρμα της σύνθεσης. Αφετηρία αλλά και αποτέλεσμα πρώιμων έργων που παίρνει την μορφή της ‘μάσκας’ ώστε να καλύψει-προστατέψει το ανθρώπινο και να το επαναπροσδιορίσει. Αντικείμενο σε αληθινό χώρο που μεταπηδά στις δύο διαστάσεις για να αναγεννηθεί με άλλη χρηστική υπόσταση (δοχείο).

Δοχείο- σώμα- άνθρωπος. Η μάζα, το κρέας που από το κάποτε νεαρό αντικείμενο μεταμορφώνεται τώρα σε σώμα και κρύβεται μέσα στον χώρο που άλλοτε ήταν ντυμένο προκειμένου να ενσωματωθεί με το περιβάλλον του. Διασπάτε και αφαιρεί τα περιγράμματα. Ροζ μάζες, γυμνές, τοποθετημένες σε αφηρημένα και μη αστικά τοπία χωρίς πλαίσια.

Μία πορεία αναμνήσεων σε ένα επίκαιρο πλαίσιο.

Κουκούλα.

Ο Χρύσανθος Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Λάρισα. Αριστούχος απόφοιτος του εργαστηρίου ζωγραφικής του Franco Contini της σχολής Καλών τεχνών του Lecce (Ιταλία), συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στην σχολή Καλών Τεχνών τις Bologna (Ιταλία) όπου και ασχολήθηκε με την παιδική εικονογράφηση και το χειροποίητο βιβλίο στο πλάι της Chiara Carrer και του Adelchi Galoni.

Έχει πραγματοποιήσει αριθμό ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν ένα απο τα ιδρυτικά μέλη του περιοδικό τέχνης «Stain» και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Η έκθεση » Koukoula » είναι η πρώτη ατομική έκθεση στην γενέτειρα του.