Η ενότητα των έργων αναφέρεται στον αστικό τρόπο ζωής που ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει σαν δήλωση πολιτισμού και αξιακό σύστημα συνύπαρξης. Γιατί η συνύπαρξη είναι η βάση της πολιτιστικής εξέλιξης και των αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η έκφραση και η γυναικεία χειραφέτηση.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει πραγματοποιήσει πάνω από εκατό εκθέσεις ζωγραφικής σε πολλές χώρες όπως Ιταλία, Η.Π.Α., Γαλλία (Παρίσι), Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία κ.λ.π. Έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς Μπιενάλε και έχει αποσπάσει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Η συγκεκριμένη έκθεση, με τίτλο «Η εκδοχή των μύθων», συνθέτει το ύφος της εικονικής ζωγραφικής με αυτό της αφαίρεσης με αποτέλεσμα νέες αισθητικές προσεγγίσεις του πραγματικού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτοποριακό γιατί αυτές οι αποχρώσεις καινοτομίας είναι η βάση μιας προσπάθειας ανατροπής, μιας αντίδρασης στην ενδεχόμενη βιομηχανική ασχήμια η οποία διαδόθηκε σε ένα διακοσμητικό χώρο δίχως ιδιαίτερη αισθητική αξία. Η επίσκεψη σε αυτή ίσως κινητοποιήσει σκέψεις για μια νέα θεώρηση της αισθητικής εμπειρίας.

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση στο Museo Diocesano Francesco Gonzaga ανοίγει στις 23 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 3 Αυγούστου 2022.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: THE LIGHTNESS OF EXISTENCE, 60X80