Το σύστημα ψηφιακής εκτύπωσης bizhub PRESS C8000 της Konica Minolta θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. …

και Μ. Θεοχαράκη, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στις 12.00 το μεσημέρι.

Το “Konica Minolta Art Prints 2011”,  προτίθεται να λειτουργήσει σαν ένας δημιουργικός και ρηξικέλευθος τρόπος παρουσίασης και επικοινωνίας, του νέου μηχανήματος bizhub PRESS C8000, της Konica Minolta.
Με όχημα το project «ART PRINTS 2011» η Konica Minolta, επέλεξε να συνεργαστεί στην Ελλάδα με 18 διακεκριμένους εικαστικούς δημιουργούς, με στόχο: την πλέον ολοκληρωμένη παρουσίαση των δυνατοτήτων του bizhub PRESS C8000, σε δημοσιογράφους , κοινό και συνεργάτες της.

την γνωστοποίηση του «πράσινου» προφίλ της εταιρείας, με πιστοποιήσεις από τις περιβαλλοντικές εταιρείες και οργανισμούς όπως Energy Star, Germany Blue Angel  και WWF και την προβολή της κοινωνικής δράσης της Konica Minolta, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, προσφέροντας το 1% από τις πωλήσεις του bizhub PRESS C8000 για το 2011, υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων ( ΕΛΕΠΑΠ).

Στις 21 Φεβρουαρίου 2011, το σύστημα ψηφιακής εκτύπωσης bizhub PRESS C8000 θα παρουσιαστεί στις 12:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β και Μ Θεοχαράκη, σε δημοσιογράφους και στις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε συνεργάτες της Konica Minolta.

Επίκεντρο της παρουσίασης, είναι τα έργα των δημιουργών που συμμετέχουν να εκτυπωθούν από το νέο bizhub PRESS C8000.

Θέμα της έκθεσης είναι το « CMYK». Η συντομογραφία  «CMYK» είναι το βασικό μοντέλο χρωμάτων που χρησιμοποιείται στην τυπογραφία. Η ονομασία του προέρχεται από τις λέξεις Cyan (κυανό), magenta (ματζέντα), yellow (κίτρινο)  και Key (όπου υπονοείται το μαύρο). Βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στην τυπογραφία, και μέσω των οποίων δημιουργούνται τα υπόλοιπα χρώματα και αποχρώσεις.

Τα έργα των 18 συμμετεχόντων δημιουργών είχαν ως κύριο κριτήριο επιλογής τους, την εμφατική παρουσία ενός ή περισσοτέρων χρωμάτων από τα βασικά τέσσερα της τυπογραφίας. Τα πρωτότυπα έργα τους, θα εκτεθούν στο περίπτερο της Konica Minolta στην έκθεση Graphica από 06/05/11 έως 09/05/11.

Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης, θα εκδοθεί αναλυτικός κατάλογος , εκτυπωμένος από το bizhub PRESS C8000, ενώ έχει ήδη προταθεί η δημιουργία ενός πολυτελούς λευκώματος με τίτλο: «KONICA-MINOLTA  ART PRINTS 2011», που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές και τις αντίστοιχες εικαστικές δράσεις  κάθε χώρας, όπου θα φιλοξενείται και θα παρουσιάζεται το bizhub PRESS C8000.
Επιμέλεια Έκθεσης: Ίρις Κρητικού.

Συμμετέχουν οι: Δάφνη Αγγελίδου, Εριέττα Βορδώνη, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μαρία Γιαννακάκη, Άννα Γρηγόρα, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Αλίνα Μάτσα, Παναγιώτης Μπελντέκος, Έλενα Παπαδημητρίου, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Ανδρέας Σμαραγδής, Έφη Σούτογλου, Βάσω Τρίγκα, Μαρία Φιλοπούλου & Γιώργος Χαδούλης.