Η σειρά «Σκοτεινό Στερέωμα» μας ταξιδεύει αυτήν τη φορά με την ΚΟΜΠΡΑ στην Νότιο Αφρική, με ένα μυθιστόρημα του μεγαλύτερου συγγραφέα αστυνομικών της χώρας, του Ντίον Μέγερ.

Η υπόθεση αρχίζει με την απαγωγή ενός διάσημου μαθηματικού και την δολοφονία των δύο σωματοφυλάκων του σε ένα τουριστικό κατάλυμα έξω από το Κέηπ Τάουν. Πρόκειται εμφανώς για εγκληματική ενέργεια, εκτελεσμένη από επαγγελματία. Οι κάλυκες που βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος περιέργως προσφέρουν ένα προφανές τεκμήριο: στην εσωτερική πλευρά κάθε κάλυκα ήταν χαραγμένη μια Κόμπρα…

Στο μεταξύ ένας επιδέξιος πορτοφολάς που χρησιμοποιεί τα ταλέντα του για να πάει η αδελφή του στο πανεπιστήμιο, κλέβει ένα πορτοφόλι από τη λάθος τσέπη. Ο Ντετέκτιβ Μπένι Γκρίσελ και Τα Γεράκια, η ελίτ της έρευνας ανθρωποκτονιών, πρέπει να εντοπίσουν τον πορτοφολά που θα τους οδηγήσει στην ΚΟΜΠΡΑ, πριν είναι πολύ αργά…

Ντίον Μέγερ

Ο Ντίον Μέγερ (Deon Meyer) είναι Νοτιοαφρικανός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και σεναριογράφος. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Πρώην δημοσιογράφος, κειμενογράφος στη διαφήμιση, έχει εκδώσει δεκατρία μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε σαράντα και πλέον χώρες παγκοσμίως, κι ένα από αυτά (Dead before Dying) αποτέλεσε τη βάση για την τηλεοπτική σειρά διεθνούς παραγωγής Cape Town.