Το Partizan Bar φιλοξενεί την έκθεση του Sotirios με τίτλο «Κολάζ στιγμών»…

… στις 13-20 Φεβρουαρίου 2013.

κολάζ, ουσ ουδ κολάζ [ko’laz] τεχνική με ζωγραφική και κολλημένα υλικά

Η λέξη «κολάζ» προέρχεται από την γαλλική λέξη coller που σημαίνει «κολλάω».
Η εικόνα δημιουργείται από κομμάτια υφάσματος ή χαρτιού αλλά και από άλλα υλικά κολλημένα μεταξύ τους.

“Αυτό είναι ο κανόνας και δεν θα μπορούσα να τον αλλάξω ούτε στη δική μου ζωή.
Κομμάτια συνδεδεμένα μεταξύ τους , στιγμές που αποθανατίζονται σ’ ένα κομμάτι χαρτί , σ’ έναν καμβά , βάζουμε τις αναμνήσεις μας και κάνουμε κολάζ τη ζωή μας και βλέπουμε τι έχει περάσει και τι έχει μείνει. Στερεότυπες στιγμές καλές ή κακές , που μας έχουν στιγματίσει ή ακόμα και θα αφήσουν τα δικά τους χνάρια στο χρόνο , στέκουν αθόρυβα και μας θυμίζουν. Σε όρια , πλαίσια , κορνίζες βάζουμε και βγάζουμε ότι δεν θέλουμε ή ότι θέλουμε να κρατήσουμε. Αυτό είναι η ζωή , ένα κολάζ με στιγμές …” Sotirios.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνη:
Ο Σωτήριος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1980 και σπούδασε τεχνικός διακόσμησης, κάνοντας σεμινάρια σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας. ‘Ήδη από την παιδική του ηλικία πειραματίστηκε με την ζωγραφική χρησιμοποιώντας την ως μέσο έκφρασης. Σήμερα η τέχνη αποτελεί τρόπο ζωής τόσο στην καθημερινότητα του όσο και στις επαγγελματικές του σχέσεις και δημιουργίες.

Το 2007 συμμετείχε με τρία έργα στις παράλληλες εκδηλώσεις της Biennale1 Θεσσαλονίκης. Από το 2006 έως και σήμερα, συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην επιμέλεια και συντονισμό εκθέσεων (Μ.Μ.Σ.Τ. , ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ , ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ,ΓΙΑΧΟΥΝΤΙ ΧΑΜΑΜ , ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ , Κ.Μ.Σ.Τ.) καθώς και με άλλους πολιτιστικούς φορείς και αίθουσες τέχνης της πόλης όπως το Τελλόγλειο ‘Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Αρθρογράφος σε περιοδικά με θέματα τέχνης και διακόσμησης με πένα καλλιτέχνη μεταφέρει την εξωτερική πραγματικότητα στον ψυχισμό μας. Ειδικεύεται στο Art Design και μέσα από τα έργα του μας μεταφέρει σε έναν απόλυτο συγκερασμό τέχνης, εικόνας, φωτογραφίας και εικαστικής δημιουργίας σε συνδυασμό με το βιομηχανικό design.
Οι εικαστικές του δημιουργίες χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία των εκφραστικών μέσων και του καλλιτέχνη που συναντάει την αρμονία. Έργα του εκτίθενται σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε δημόσια ιδρύματα ως δωρεές του ίδιου.

Εγκαίνια: 13.02.2013 στις 19:00