Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τους Alessandro Cafiso, Maria Luisa Cantarelli, Elia Corbara, Sara Dal Corso, Silvia Costa, Manola Maiani, Luca Nava, Gianni Plazzi, Stefano Questorio, Sergio Scarlatella, Silvano Voltolina, 50 κομπάρσους και 7 παιδιά, οι οποίοι ενώνουν το ταλέντο τους και παρουσιάζουν την Κόλαση

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Ρομέο Καστελλούτσι και οι Socìetas Raffaello Sanzio διεκδικούν ένα θέατρο αντινατουραλιστικό, που έρχεται σε ρήξη με τις σκηνικές συμβάσεις και επαναπροσδιορίζει το ρόλο του θεατή.

Στα όρια μεταξύ σκηνικών και πλαστικών τεχνών, με επιρροές από την αναγεννησιακή ζωγραφική και φιλοσοφία, η ομάδα έχει έρθει μέχρι σήμερα αντιμέτωπη τόσο με το έπος όσο και με την αρχαία ελληνική και σαιξπηρική τραγωδία.

Η Κόλαση αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας εμπνευσμένης από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη. Αποφεύγοντας την όποια εικονογράφηση του ποιήματος, ο Καστελλούτσι ανασύρει στην επιφάνεια τον σκοτεινό πυρήνα του και επαναφέρει στη σκηνή την αίσθηση του κινδύνου καταθέτοντας το πλέον αυτοβιογραφικό έργο του.