Η animation έκπληξη από το Μεξικό «Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας» (UN GALLO CON MUCHOS HUEVOS) θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Ιανουαρίου 2016, μεταγλωττισμένη, από την Tanweer.

Υπόθεση:

Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι.

Αλλά όταν ο κακός μεγαλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό «κοτόπουλο» σε ένα γενναίο κόκορα.

Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Ρίβα-Παλάθιο Αλατρίστε, Ροντόλφο Ρίβα-Παλάθιο Αλατρίστε

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ρόκι

Είναι ένας νέος και όμορφος κόκορας που εξακολουθεί να διατηρεί την αθωότητα του. Αν και βρίσκεται στη μέση της εφηβείας, που δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, είναι πάντα φιλικός και γενναίος. Είναι πάντα πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για τους αγαπημένους του, ωστόσο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, δεν παύει να νιώθει φόβο για τις νέες προκλήσεις. Είναι επίσης κρυφά ερωτευμένος με την Τι. Ο Ρόκι προσφέρθηκε να μονομαχήσει ενάντια στον Μπανκιβόηδη και να σώσει τη φάρμα από τον μεγάλο-γαιοκτήμονα της περιοχής.

Τι

Η Τι, η κόρη του Δον Πόντσο, είναι μια έξυπνη, νεαρή κοτούλα, που αν και λίγο ξεροκέφαλη και ευαίσθητη, είναι πάντα αξιαγάπητη και πιστή. Για την ίδια, οι αγαπημένοι της είναι προτεραιότητα, ιδίως ο πατέρας της. Η Τι έχει ισχυρό χαρακτήρα και γι’ αυτό ορισμένες φορές μπορεί να φαίνεται σνομπ, ιδίως όταν συναναστρέφεται τον Ρόκι, με τον οποίο είναι τρελά ερωτευμένη.

Κόνφι

Είναι ένα επιφανειακό αυγό που τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα. Του αρέσει η διασκέδαση και κάθε είδους υπερβολή. Τον ανησυχούν ελάχιστα πράγματα και πορεύεται με την σημαία της «αγάπης και της ειρήνης». Ωστόσο, έχει μια ιδιαίτερη άποψη για τη σημασία της «Ζωής των Αυγών», πιστεύοντας ότι «η χοληστερόλη είναι αιώνια» και ως εκ τούτου ιδιαίτερα πνευματική. Ζει το «εδώ και τώρα»… είναι θα λέγαμε ένα αυγό – χίπης.

Πατίν Πατάν

Είναι ένα αυγό με πολλή ενέργεια, που έχει πάντα κάτι να πει ή να κάνει. Μερικές φορές, αυτό τον κάνει να φαίνεται τρελός, αλλά με τον Πατίν, ισχύει το ρητό «πίσω από την τρέλα, κρύβεται μια ιδιοφυΐα». Είναι πάντα συγκεντρωμένος και σοβαρός στα σημαντικά ζητήματα. Του αρέσει να βοηθάει, ενώ είναι πολύ απαιτητικός σε ό, τι κάνει. Έχει αρκετές γνώσεις για τους αγώνες και το μποξ, λόγω του πατέρα του. Με τον καιρό έχει καταφέρει να γίνει καλός δάσκαλος που δεν φοβάται να μοιραστεί τα μυστικά του. Μερικές φορές είναι περισσότερο ειλικρινής από όσο πρέπει, πάντα όμως από την πλευρά της δικαιοσύνης και της καλοσύνης. Η αρνητικότητα δεν είναι σημείο του χαρακτήρα του, καθώς πάντα προσπαθεί να δει την θετική πλευρά της κάθε κατάστασης.

Βιβή

Είναι μια γενναία, συμπαθητική και αφοσιωμένη νεαρή αυγουλίνα. Είναι εργατική και νοιάζεται πάντα για τους άλλους, ειδικά τα αδέλφια της. Όλοι την γνωρίζουν ως ένα αυγό γενναιόδωρο, δίκαιο και ειλικρινές, κάτι που μερικές φορές σημαίνει ότι μπορεί να είναι λίγο πιο αγενής. Με δυο λέξεις, η Βιβή είναι ντροπαλή και παθιασμένη ταυτόχρονα.

Γουίλι

Είναι ένα συμπαθητικό, γεμάτο ζωντάνια μικρό αυγό, πάντα με αίσθηση του χιούμορ. Είναι ευφυής και κοινωνικός, αν και μερικές φορές, λίγο ανασφαλής, γιατί προσπαθεί αδιάκοπα να ευχαριστήσει τους άλλους. Παρότι μπορεί να πει ψέματα ή να σε εκμεταλλευτεί, έχει καλή καρδιά. Είναι πιστός στους αγαπημένους τους, και έχει τα δικά του ερωτήματα για το μέλλον των Αυγών και την θέση τους στον κόσμο.

Μπέικον

Είναι ένα κομμάτι χοιρινού Μπέικον που δεν μιλάει. Επικοινωνεί με τα υπόλοιπα μέλη της φάρμας μόνο με χειρονομίες. Δεν έχει και τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, είναι όμως πολύ ευγενής και καλός φίλος. Είναι ενθουσιώδης και εξαιρετικά συναισθηματικός, δεν διστάζει ποτέ να εκφράσει τα συναισθήματά του και είναι δύσκολο να φανεί αρνητικός σε οποιαδήποτε κατάσταση. Φαίνεται να ζει την ζωή του χωρίς συγκρούσεις: ένα Μπέικον που τα απολαμβάνει όλα.

Μπανκιβόηδης

Είναι το μεγάλο αστέρι του μποξ. Έχει εξαιρετική δύναμη, εντυπωσιακή διάπλαση και δεν δείχνει έλεος, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας στο πλευρό του μια όμορφη κοπέλα και την γροθιά που τρέμουν οι πάντες. Η επιτυχία του τον έχει κάνει αλαζόνα, ενώ του λείπει ο ενθουσιασμός ενός καλού αγώνα. Απολαμβάνει να εκφοβίζει τους αντιπάλους του, καθώς γνωρίζει ότι η παρουσία του είναι επιβλητική, ενώ η λαβή του «Πέτρινα Γάντια» τον κρατά ανίκητο στο ρινγκ. Ωστόσο, παρόλο που είναι πάντα ανταγωνιστικός, είναι ένας κόκορας με τιμή. Η επιθυμία του είναι να αντιμετωπίσει έναν άξιο αντίπαλο, ώστε να αισθανθεί και πάλι ζωντανός στο ρινγκ.

Τσικίτα

Η Τσικίτα είναι εξαιρετικά αισθησιακή, πονηρή και έχει την δική της ατζέντα. Οι καμπύλες της είναι εξίσου επικίνδυνες με την ίδια, ενώ είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει. Είναι το αστέρι της Σάλας των Κοτόπουλων, που βρίσκεται δίπλα στην παλαίστρα, και ως εκ τούτου, έχει συνηθίσει να έχει πάντα ό,τι επιθυμεί. Είναι εγωίστρια, ζηλιάρα και της αρέσει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Συνηθίζει να καταστρώνει τα καταχθόνια σχέδια της και να βάζει τους άλλους να κάνουν για εκείνη την βρώμικη δουλειά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Toto/ Ρόκι Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Willy/ Γουίλι

Frog/ Βάτραχος Ντένης Μακρής

Patin Paton/ Πάτιν Πατάν Σπύρος Περγαντάς

Di/ Τι

Bebé de huevo/ Μωρό Αβγουλάκι Ειρήνη Τσίγκα

Bibi/ Βιβή Βασιλική Κατσικερού

Confi/ Κόνφι

Narrador Pelea/ Εκφωνητής Γιώργος Ματαράγκας

Bankivoide/ Μπανκιβόηδης

Huevo Padrino/ Αυγονονός Αντρέας Ευαγγελάτος

Chiquis/ Τσικίτα

Mama Gallina/ Μαμά Κότα

Pequeño huevo 2/ Μικρή αβγουλίνα 1 Ιφιγένεια Στάικου

Don Poncho/ Δον Πόντσο Ντίνος Σούτης

Abuelita/ Γιαγιάκα

Pequeño huevo 3/ Μικρή αβγουλίνα 2 Κλεοπάτρα Ροντήρη

Matias Jimenes el Oscuro/Ματίας Χιμένες ελ Οσκούρο

Quache/ Γιωρίκας Χάρης Βεραμόν

Tlaqua/ Κωστίκας                            

Briago/ Μπριάγκο

Buitre 3/ Γύπας 3 Στέφανος Γεωργόπουλος

Cartero/ Ταχυδρόμος                     

Cíclope/ Μονόφθαλμος Γύπας (Κύκλωπας)

Juez/ Κριτής

Huevo 1/ Αβγό 1 Βαγγέλης Ζαπαντιώτης

Don Findencio/ Δον Φιντένσιο    

Buitre 2/ Γύπας 2

Huevo 2/ Αβγό 2 Παύλος Πιερρόπουλος

Pequeño huevo/ Μικρό αβγό 1 Γεωργία Ιωαννίδου

Επιπρόσθετες Φωνές: Στέφανος Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Ζαπαντιώτης, Παύλος Πιερρόπουλος, Γεωργία Ιωαννίδου

Τραγούδι: Βαγγέλης Παναγόπουλος, Σπύρος Περγαντάς, Χριστίνα Αλεξίου

Προσαρμογή Διαλόγων/ Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ειρήνη Τσίγκα             

Μετάφραση: Λίλα Τσαγκαράκη

Στίχοι: Ηλίας Ματάμης

Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Αχλαδιώτης

Ηχοληψία/ Μίξη Ήχου: Νίκος Ριζικιανός

Στούντιο Μεταγλώττισης: Sierra Post