Ξέφρενοι, οργισμένοι Afrobeat ρυθμοί από το Lower East Side της Νέας Υόρκης! Συνεχίζοντας ένα σερί από θριαμβευτικές εμφανίσεις στο Gazarte, που τους έχει εξασφαλίσει ένα στέρεο fanbase στη χώρα μας, οι θρυλικοί Kokolo επιστρέφουν για μια μοναδική εμφάνιση στις 23 Ιουλίου στο νέο θεσμό της πόλης, τα Gazarte Taratsa Live Sessions! Η επιτομή αυτού που θα ονειρευόταν κανείς να ακούσει μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά, υπόσχονται το απόλυτο πάρτυ του Ιουλίου!

Έχοντας ήδη πίσω τους μια πορεία σχεδόν δεκαπέντε χρόνων, οι Kokolo Afrobeat Orchestra, όπως είναι το πλήρες, επίσημο όνομά τους, τόλμησαν να συνδυάσουν ρυθμούς, ήχους και κουλτούρες με πρωτοφανή τρόπο, πέφτοντας στη νεοϋορκέζικη σκηνή σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο αδιαφιλονίκητος Leader τους Ray Lugo ξεκίνησε το 2001 να συγκεντρώνει γύρω του μουσικούς από όλα τα μέρη του κόσμου, και μέσα σε λίγο διάστημα κατόρθωσε να αναβιώσει παγκοσμίως το κίνημα της Afrobeat, αλλά και να οδηγήσει τους Kokolo να εμφανιστούν σε σκηνές και φεστιβάλ ανά τον κόσμο πλάι στους Manu Dibango, Taj Mahal, Isaac Hayes, Chic, Bloodhound Gang και Roy Ayers!


Kokolo στην αργκό του Spanish Harlem τη δεκαετία του 70, ήταν ένα όχι και τόσο κολακευτικό επίθετο, που απέδιδαν στους Λατίνους αφρικανικής καταγωγής που αγαπούσαν τη μουσική Afro. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως θέλει τσαγανό για να πάρεις ένα σχεδόν υβριστικό όρο, να τον κάνεις σημαία σου και να τον αντιστρέψεις πλήρως, ξαναβάζοντας στο χάρτη το μουσικό ιδίωμα που αγαπάς. Σας περιμένουμε, λοιπόν, προετοιμασμένους για πολύ χορό, πολύ ιδρώτα, καλοκαιρινό κέφι, αλλά και τη διάθεση να παραδοθείτε στο ρυθμό ενός μεγάλου συγκροτήματος. Οι Kokolo έρχονται να βάλουν φωτιά στην Ταράτσα μας. Να μη λείψει κανείς!

www.kokoloonline.com

FB PAGE: facebook.com/kokoloafrobeat