Η… πολυεθνική ομάδα vasistas (Ελλάδα-Γαλλία-Μεξικό) παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την παράσταση Κόκκινη Σκουφίτσα στο Bios. Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί ένα παιχνίδι αφήγησης με τη φιγούρα της Κοκκινοσκουφίτσας σε πρώτο πλάνο.

Η πολυεθνική ομάδα vasistas (Ελλάδα-Γαλλία-Μεξικό) παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την παράσταση Κόκκινη Σκουφίτσα στο Bios. Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί ένα παιχνίδι αφήγησης με τη φιγούρα της Κοκκινοσκουφίτσας σε πρώτο πλάνο.

Η παράσταση εισχωρεί σταδιακά σε σκοτεινές πτυχές τις ανθρώπινης φύσης και ακολουθεί την κοπέλα στην πορεία προς την ενηλικίωση και την αναγνώριση. Αφετηρία της προσέγγισης είναι οι διάφορες κατά καιρούς εκδοχές του γνωστού παραμυθιού.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη φιγούρα της Κοκκινοσκουφίτσας. Μια νέα κοπέλα ξεκινά μια μακρά και δύσκολη πορεία προς την ενηλικίωση και τη συμφιλίωσή της με τις αντιθέσεις του σώματός της, των επιθυμιών, των φόβων, του κόσμου και του παρελθόντος της.

Στην πορεία που ακολουθεί, βρίσκεται αντιμέτωπη με το απρόβλεπτο: από τη μία η κοινή λογική και τα \”πρέπει\”, και από την άλλη το ένστικτο, οι επιθυμίες και οι αντιφάσεις του σώματος, τα \”θέλω\”.

Στην παράσταση ακούγονται Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά που μεταφράζονται απευθείας επί σκηνής στα Ελληνικά.

Η μετάφραση είναι της Λήδας Βογιατζόγλου,τα σκηνικά-κοστούμια της Εύας Μανιδάκη, οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα. Παίζουν Naima Carbajal (Μεξικό), Ariane Labed (Γαλλία), Ρόζα Προδρόμου, Αργυρώ Χιώτη

info
Bios Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ. 210 3425335
Aπό Δευτέρα 7 Απριλίου-22 Απριλίου 2008
Ημέρες και ώρες παραστάσεων Παρασκευή-Τρίτη 21.30
Εισιτήρια κανονικό: 20, νεανικό (έως 26 ετών): 15 ευρώ

* Τη Δευτέρα 7 & την Τρίτη 8 Απριλίου η παράσταση της Κόκκινης Σκουφίτσας θα ξεκινήσει στις 22.00, καθώς θα προηγηθεί το Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.