Το Floral διοργανώνει τον 3ο κύκλο Συζητήσεων με θέμα «Κοινωνία υπό Κατασκευή ΙΙΙ«, με μια βραδιά συζήτησης την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014.

 «Εμείς χρεωμένοι, αυτοί χορτασμένοι. Τράπεζες – πλειστηριασμοί- Κατασχέσεις.

Πως να τους σταματήσουμε»

Τέσσερα χρόνια ύφεσης, τέσσερα χρόνια κοινωνικής καταστροφής, με την Ελλάδα να βυθίζεται στο θανατηφόρο σπιράλ της λιτότητας. Αφού οδήγησαν στη χρεοκοπία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στέλνοντας εκατομμύρια εργαζόμενους στο αδιέξοδο της ανεργίας, αφού κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, κυβέρνηση και δανειστές δεν διστάζουν να βάλουν χέρι ακόμη και στην ακίνητη περιουσία μας. Την ίδια ώρα οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα των φορολογούμενων παρότι τα σκάνδαλα που συνδέονται με αυτές κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Θαλασσοδάνεια για ημέτερους και αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για τους εργαζόμενους.

Μπορεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων να νικήσει; Με ποιους τρόπους τρόπους μπορούμε να αντισταθούμε στην αρπαγή που μας επιφυλάσσουν; Τι έχουν να μας πουν διεθνείς εμπειρίες όπως της Ισπανίας; Πως μπορούμε να σώσουμε τα σπίτια μας από τα νύχια των τραπεζών; Γιατί οι τράπεζες απολαμβάνουν μια τέτοια ασυλία και ποια η ευθύνη τους;

Μιλούν:

Γιάννης Τόλιος: Διδάκτωρ Οικονομικών

Γιώργος Παυλόπουλος: Οικονομολόγος – τραπεζικός

Νίκος Πυρουνάκης: Μέλος της Επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας & του Συντονισμού συλλογικοτήτων Αττικής

Συντονιστής: Μωυσής Λίτσης