Ο Χώρος Τέχνης 24 παρουσιάζει τη νεά δουλειά της εικαστικού Ελένης Κρίκκη με θέμα “Κλωστές μνήμης”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2013, θα διεξαχθούν κατά την εναρκτήρια ημέρα της έκθεσης, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στις 20.00.

Ο Χώρος Τέχνης 24 παρουσιάζει τη νεά δουλειά της εικαστικού Ελένης Κρίκκη με θέμα “Κλωστές μνήμης”. Η έκθεση διαπραγματεύεται εικαστικά το θέμα της μνήμης και της αδιάσπαστης συνέχειας της ζωής. Με το γυναικείο μυστηριακό τρόπο της πλοκής του νήματος, η καλλιτέχνης ενώνει υφάσματα, χαρτιά, χρώματα και δημιουργεί γλυπτά και επιτοίχια έργα. Βελονιές απουσίας – παρουσίας, χαράξεις εικόνων και λόγων, συρραφές δαιδαλώδεις αντάξιες της πολυπλοκότητας των σχέσεων, μορφοποιούνται μέσα από την ενθύμηση σε μαξιλάρια περίοπτα. Μία εγκατάσταση από μαξιλάρια κρεμασμένα στο χώρο δεσπόζει στην έκθεση. Οι κλωστές τους ρέουν και δημιουργούν έναν τρισδιάστατο αργαλειό μνήμης. Περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα έργα βλέπουμε τους δρόμους, τα μονοπάτια, τις στάσεις, τα κρατήματα. Χαρτογραφημένοι τρόποι επιθυμίας και ενθύμησης.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ελένη Κρίκκη γεννήθηκε το 1962 στα Τρίκαλα. Σπούδασε Φυσική και Αρχιτεκτονική. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Ζει και δουλεύει στην Αθήνα.

Έχει κάνει τις εξής ατομικές εκθέσεις:

2011:  Πολιτιστικό Κέντρο, Μυτιλήνη

2008:  Γκαλερί Αstra , Αθήνα

2006:  Γκαλερί Κούρος, Νέα Υόρκη

2004:  Ρολόι του Κάστρου, Τρίκαλα

2003:  Ερμουπόλεια, Σύρος

2002:  Λόγος και Τέχνη, Λευκάδα

2002:  Διάβαση, Αθήνα

Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, στην Art Athina και σε εκθέσεις design.