Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» σε συνεργασία με το Goethe-Institut παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο Κλέφτες της βραβευμένης Γερμανίδας συγγραφέα Ντέα Λόερ, στις 11 και 12 Απριλίου στο Θέατρο Άνετον.

Το έργο

Δώδεκα πρόσωπα. Δώδεκα κοινές υπάρξεις χωρίς τίποτα κοινό. Κάποιος είναι στον κήπο. Ένας λύκος. Τους παρακολουθεί. Η αδρανής ανησυχία του αυτόχειρα, τα κατάστιχα των ερώτων στον τοίχο και γύρω σπαρμένα κέρματα. – Οι λύκοι ζουν σε αγέλη, όχι; Το άνοιγμα των προοπτικών: να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να διευθύνεις ένα σουπερμάρκετ ή ένα πάρκο άγριων ζώων. Ένας γέρος με καταρράκτη ψάχνει το τηλεσκόπιό του – θέλω να πούμε για τον καιρό. Ένας περίπατος κάτω από μαύρα σύννεφα, μια παρ’ ολίγον γη της Επαγγελίας και η έκτρωση του ρομαντισμού. 43 χρόνια μοναξιά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα ανύπαρκτο παιδί και ένας δανεικός πατέρας γνωστής ταυτότητας. Πρόσωπα, ασκόπως ερριμμένα, συγκρατούνται σε έναν ματωμένο επίδεσμο, ψηλαφούν την απάτη της αγάπης και ψιθυρίζουν απελπισμένα το τραγούδι του τζιτζικιού.

Η συγγραφέας

Η Ντέα Λόερ γεννήθηκε το 1964 στο Τράουνσταϊν της Βαυαρίας. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και φιλοσοφία στο Μόναχο και στη συνέχεια πήγε για μερικά χρόνια στη Βραζιλία. Από το 1991 τα έργα της παίζονται σε πολλά θέατρα, στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές. Σήμερα ζει στο Βερολίνο και τη Βραζιλία.

Μετάφραση: Κατερίνα Ζάχου
Επιμέλεια μετάφρασης – Δραματουργική επεξεργασία: Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή
Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης, Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Μυλωνά
Μουσική: Περικλής Βραχνός
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Λιάκου

Παίζουν: Μελίνα Γαρμπή, Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Ευτυχία Καβαλίκα, Μαρίνα Καζόλη, Μαριλένη Κούζου, Τζίμης Κούρτης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Ελένη Σαμαντζή, Κωνσταντίνος Χατζηκυπραίος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τον Μάιο η παράσταση θα παιχτεί στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου».