Η αστυνομία του Βερολίνου ερευνά την παράξενη κλοπή 250 φωτογραφιών της Λένι Ρίφενσταλ,η οποία ήταν επίσημη σκηνοθέτης και φωτογράφος του Χίτλερ.

Η αστυνομία του Βερολίνου ερευνά την παράξενη κλοπή 250 φωτογραφιών της Λένι Ρίφενσταλ, η οποία ήταν επίσημη σκηνοθέτης και φωτογράφος του Χίτλερ.


Οι φωτογραφίες αυτές μαζί με 300 έργα του αμερικανού φωτογράφου Ελιοτ Εργουιτ, ήταν αποθηκευμένες σε υπόγειο των γραφείων γκαλερί της γερμανικής πρωτεύουσας.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να οδηγούν στους δράστες της κλοπής των φωτογραφιών που η αξία τους υπολογίζεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.


Η Λένι Ρίφενσταλ πέθανε το 2003 σε ηλικία 101 ετών. Ηταν δημιουργός της ταινίας “Θρίαμβος της θέλησης”, βασικό θέμα της οποίας ήταν μια παρέλαση μελών του ναζιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη το 1934 που θεωρήθηκε ότι προπαγάνδιζε το ναζισμό.


Η Ρίφενσταλ, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ήταν μια από τις αγαπημένες καλλιτέχνιδες του Αδόλφου Χίτλερ κατά την δεκαετία του 1930 και γύρισε πολλές ταινίες για το καθεστώς του. Γνωστότερη από αυτές ήταν το ντοκιμαντέρ “Ολυμπία” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.