Η 12χορδη Framus Hootenanny του θρυλικού Τζον Λένον (John Lennon) πωλήθηκε στη τιμή-ρεκόρ των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η πιο ακριβή κιθάρα των Beatles που βγήκε σε δημοπρασία.

Το σπάνιο γερμανικής κατασκευής όργανο που χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση του άλμπουμ αλλά και της συνοδευτικής ταινίας «Help!» των Beatles το 1965, ήταν χαμένο για περισσότερα από 50 χρόνια, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο Λένον το χάρισε στον Σκοτσέζο τραγουδοποιό Γκόρντον Ουάλερ (Gordon Waller) των Peter and Gordon, ο οποίος με την σειρά του το έδωσε σε έναν από τους μάνατζερ του συγκροτήματος.

Μετά από αρκετές δεκαετίες οι νέοι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην εξοχή το ανακάλυψαν στην σοφίτα κατά την διάρκεια της μετακόμισής τους και το έθεσαν σε δημοπρασία με αρχική εκτίμηση μεταξύ 485.000 και 647.000 λιρών.

Η κιθάρα αγοράστηκε με τηλεφωνική προσφορά στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “John Lennon’s Lost ‘Help!’ Hootenanny Sells for Millions at Music Icons | Julien’s Auctions”, Julien’s Auctions, via YouTube

Διαβάστε επίσης:

Beatles: Σιτάρ του Τζορτζ Χάρισον πωλήθηκε σε δημοπρασία