Το πρόγραμμα Κήποι της Αθήνας, που διοργανώνεται από το Athens Art Network, συνεχίζεται στον Εθνικό Κήπο με μουσικές και παρασταστικά δρώμενα

… την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, στις 16.00.  

Τι κι αν ο καιρός μας τα χαλάει τις Κυριακές. Επιλέγουμε την ηλιόλουστη Τρίτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της  Εθνικής μετερεωλογικής υπηρεσίας για τα μουσικό-χορό-θεατρικά δρώμενα των ομάδων του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου. Θα επιμείνουμε και τον χειμώνα.

Πρόγραμμα16.00 European Taxim by Marios Strofalis quartet σε συγχρονισμό με την ομάδα χορού της Circus Dayz
17.00 Encardia με Ελληνόφωνα της κάτω Ιταλίας, tarantella pizzica, χορό και την συνοδεία ξυλοπόδαρων της Circus Dayz

Το Αthens art network (Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο) με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, της  διεύθυνσης Πρασίνου, του ΟΠΑΝΔΑ και της «Τεχνόπολις»  του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει την επόμενη εκδήλωση του προγράμματος »Κήποι της Αθήνας» στον Εθνικό κήπο αυτήν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 16.00.

Κύριος στόχος του ετήσιου προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού, γενικότερα, (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα με τους νέους και τα παιδιά. Άλλοι στόχοι είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και η ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, η διάδραση διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης , η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων , η ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και πιθανά μακροπρόθεσμα η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια για τον Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο
Το Δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας. Για πρώτη φορά συμπράττει στο πρόγραμμα »Παρασκευή στην Αθήνα» που έτρεξε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών , την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.  Το καλοκαίρι υποστηρίζει το  »Athens world music festival» που έλαβε χώρα στην «Τεχνόπολις»  του Δήμου Αθηναίων και στο κέντρο της Αθήνας στον άξονα της οδού Ερμού. Για τους επόμενους μήνες το δίκτυο σχεδιάζει τις συνδιασμένες δράσεις του με άλλους φορείς δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ετήσιο πρόγραμμα »Κήποι της Αθήνας» που θα τρέχει έως και δυο Κυριακές κάθε μήνα. Έχουν ήδη προηγηθεί άλλες τρεις πολυ-εκδηλώσεις στα πλαίσια των »Κήπων της Αθήνας».