Από την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στις ξεναγήσεις στο ηλιακό μας σύστημα, την φιλοξενία και τα λαϊκά εθιμικά δρώμενα του ελληνικού πολιτισμού καθώς και τις “απορίες της φιλοξενίας” του Ντεριντά. Από τη δημιουργία ενός animation σε ένα εικαστικό κουκλοθέατρο. Από την ανάμειξη παραδοσιακών τρόπων οργανοπαιξίας στην ερμηνεία μιας λεκτικής παρτιτούρας. Από ένα εργαστήριο καταγραφής και ανασύνθεσης ήχων σε ένα εργαστήριο δημιουργίας ψηφιακών έργων με τη βοήθεια δορυφορικού χάρτη, οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ δημιουργούν τον δικό τους φυσικό και πολιτιστικό τόπο.

Παράλληλα, οι τρεις κεντρικές εικαστικές εκθέσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ, οι οποίες σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν ως απόρροια, (του Α΄μέρους του ΚΟΙΝΩΝΩ), της φιλοξενίας 24 εικαστικών στο νησί της Τήνου.

“Serviam Project” στη σχολή των Ουρσουλινών στα Λουτρά, υπό την επιμέλεια του Νίκου Ποδιά. (15 Ιουλίου -2 Σεπτεμβρίου)

“Μητροπαράδοτα” αποτέλεσμα της εφήμερης κατοίκησης του Αντώνη Βολανάκη στη Σχολή Υφαντουργίας Τήνου στη Χώρα της Τήνου. (25 Ιουλίου -2 Σεπτεμβρίου)

“Μεταμόρφωση” στο Παλαιό Ελαιοτριβείο (Συκιά)*,  που είναι το αποτέλεσμα του έργου φοιτητών του ΣΤ’ εργαστηρίου της Α.Σ.Κ.Τ. (16 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου)

Το ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering παρουσιάζει ένα συλλογικό έργο μέσα από μια σειρά εικαστικών εκθέσεων, ομιλιών, ανοιχτών εργαστηρίων ερευνητικών και διαδραστικών ξεναγήσεων, στηριζόμενο στην συμμετοχή και στη συνεργασία καλλιτεχνών, ερευνητών, θεωρητικών της τέχνης και κατοίκων του νησιού, υποστηρίζοντας πειραματικές καλλιτεχνικές δράσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των τεχνών και άλλων μέσων δημιουργικής έκφρασης.

Το ΚΟΙΝΩΝΩ δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν σε εμβληματικούς χώρους του νησιού και να αναδείξουν τον σύγχρονο κοινωνικό ρόλο της συμμετοχικότητας, καθώς και τις γέφυρες επικοινωνίας που αυτή οικοδομεί δια της τέχνης.

Αναλυτικότερα μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες εκθέσεις καθώς και τις δράσεις του Κοινωνώ εδώ: kinono.gr/program.php

* «Συκιά» αποτελεί τον σταθερό, ανοιχτό τόπο συνάντησης και επί-κοινωνίας των επισκεπτών, συμμετεχόντων και εθελοντών του Κοινωνώ, στο στενό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου. 

Στη Συκιά θα πραγματοποιηθεί η πλειοψηφία των ανοιχτών προς το κοινό εργαστηρίων καθώς και ένα μέρος των φετινών δράσεων του Κοινωνώ.


Διαβάστε επίσης:

Serviam project: Μοναχισμός και Τέχνη- Μία Σχέση Αμφίδρομη

2ο Kinono Tinos Art Gathering: Πρώτες καλλιτεχνικές δράσεις