Το Studio Κινητήρας έχει εντάξει στα μαθήματά του, πρόγραμμα για γονείς και παιδιά ηλικιών έως 10 ετών…

…  Ο Κινητήρας, αναγνωρίζοντας την όλο και αυξανόμενη ανάγκη των γονιών του σήμερα να μοιράζονται  με τα παιδιά τους ποιοτικό χρόνο, έχει εντάξει στο πρόγραμμα μαθημάτων του στούντιο μαθήματα για γονείς και παιδιά.

Το μάθημα Κινητήρας Family απευθύνεται σε παιδιά 4-10 χρονών και γονείς όλων των ηλικιών, ενώ το Κινητήρας baby σε μωρά 0-4 χρόνων και γονείς όλων των ηλικιών. Εκτός από τις μαμάδες, οι μπαμπάδες είναι ιδιαίτερα επιθυμητοί και φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, θείες, νονοί και νονές, οι οποίοι μπορούν να εναλλάσσονται στο μάθημα ή και να συνυπάρχουν!

Μέσα από τα μαθήματα μέσα στο καλλιτεχνικό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον του Κινητήρα στη γειτονιά της Ακρόπολης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου, ενώ παράλληλα εξελίσσονται κι εμπνέονται μέσα από την ομαδική δημιουργία και την προσωπική παρατήρηση.
Κινητήρας baby – Καθοδηγεί η Μαρία Ανδρεουλάκη
Κύκλος συναντήσεων προετοιμασίας για εγκυμοσύνη & τοκετό
Μια σειρά συναντήσεων για έγκυες και ζευγάρια, όπου θα μοιραστούμε στην θεωρία και στην πράξη τρόπους να απολαύσουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για μια ικανοποιητική εμπειρία τοκετού
•    Ανοιχτό σε έγκυες ή γυναίκες που σκέφτονται μια εγκυμοσύνη, όπως και σε ζευγάρια.
Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν:
Ήπιες, ασφαλείς ασκήσεις• απλές και ασφαλείς τεχνικές μασάζ και αυτομασάζ• δουλειά με την αναπνοή, τη φωνή και το σώμα• θέσεις, στάσεις και άλλες φυσικές πρακτικές ανακούφισης (μασάζ, χρήση νερού, μπάλα τοκετού, αναπνοή, κτλ) για τον τοκετό• θέσεις ύπνου• συζητήσεις, πηγές, επιλογές
Κύκλος συναντήσεων γονέων-μωρού
Μια σειρά συναντήσεων για μαμάδες/μπαμπάδες με τα μωράκια τους όπου θα μοιραστούμε στην θεωρία και στην πράξη τρόπους να απολαύσουν τους πρώτους μήνες της ζωής με το μωρό τους και να εξετάσουν διάφορες επιλογές για θέματα που τους απασχολούν.
Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν:
Ασκήσεις επαναφοράς• απλές τεχνικές μασάζ τόσο για τη μαμά, όσο και για το μωράκι• νανουρίσματα και άλλα τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου• συζήτηση, πηγές, ανταλλαγή απόψεων.
Πότε: κάθε Τρίτη 12.30-13.30 Συναντήσεις προετοιμασίας για εγκυμοσύνη & τοκετό
          κάθε Τρίτη 13.00-14.00 Συναντήσεις μαμάς-μωρού
          16/10 – 17/12 εκτός της 6/11
Κόστος: Δοκιμαστικό μάθημα: 15 ευρώ – Κύκλος συναντήσεων προετοιμασίας για εγκυμοσύνη & τοκετό 135 ευρώ(9 συναντησεις εως 18/12) – Κύκλος συναντήσεων γονέων-μωρού 135 ευρώ(9 συναντησεις εως 18/12) – 210 ευρώ και για τους 2 κύκλους

Η Μαρία Ανδρεουλάκη είναι βοηθός μητρότητας και εκπαιδεύτρια βοηθών μητρότητας (φορείς εκπαίδευσης: Michel Odent, Gloria Lemay και DONA International), και ασκεί τις θεραπευτικές τεχνικές του Ρέικι, της ρεφλεξολογίας και του Gentle Bio-energetics. Εδώ και 15 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της περιγεννητικής υγείας, μέσα από διοργάνωση ομάδων, εκδηλώσεων, δράσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων σχετικών με τη γέννηση, την οικογένεια, τη δυάδα μητέρα-βρέφος. Είναι ενεργό μέλος πολλών σχετικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα, και επίσημη Ελληνίδα εκπρόσωπος διεθνών οργανισμών και δικτύων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιγεννητικής υγείας και ιδιαίτερα της διαφύλαξης των δικαιωμάτων μητέρας-βρέφους, και της επαρκούς ενημέρωσης πάνω στις επιλογές φροντίδας τους.

Κινητήρας Family – Καθοδηγεί η Βίκυ Αδάμου
χορός και θέατρο για Γονείς και Παιδιά
Μέσα από κοινές ασκήσεις οι ενήλικες και τα παιδιά φτιάχνουν  έναν κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική και ο αυτοσχεδιασμός είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουμε καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία μας . Ένα μάθημα δώρο το οποίο  φρεσκάρει την καθημερινότητα μας και τονώνει τις ενδοικογενειακές σχέσεις μ ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.
•    για παιδία 4-10 χρονών και γονείς όλων των ηλικιών
•    Το μάθημα θα καταλήξει σε παράσταση στο τέλος της σεζόν!
Πότε: κάθε Τετάρτη 17.00-18.00
Κόστος: 40/μήνα, 12 ευρώ δοκιμαστικό μάθημα

Η Βίκυ Aδάμου γεννήθηκε και ζει στην Aθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας “ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Χοροθέαμα”και συμμετέχει στις παραστάσεις της ως περφορμερ,σκηνοθέτης,ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Επίσης είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Artistic Residency Centre, στην Αθήνα μαζί με την Αντιγόνη Γύρα. Παραδίδει σεμινάρια θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού, μαθήματα υποκριτικής και εκγύμνασης σε ομάδες θεάτρου και χορού.Είναι απόφοιτος της «Δραματικής Σχολής Αθηνών» του Γιώργου Θεοδοσιάδη (1996) και της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών«Βακαλό» (1992). Υπήρξε μαθήτρια της Ι. Γραμματικούλη (Γιόγκα & Διαλογισμός, 1998-2004).Εχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting και Σκηνογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε Θεατρικές παραγωγές όπως:”Roadtrip” σκηνοθ.Βιολέτα Γύρα, “Μ” του Γ.Οικονομίδη, «Μόλις Χώρισα» σκηνοθ. Β. Μυριανθόπουλου, «Ο κόσμος της Πάττυ» σκηνοθ. Β. Μυριανθόπουλου, «Ερωφίλη» σκηνοθ. Γιώργος Νικολαΐδης,«Αδάμ & Εύα Forever» σκηνοθ. Β. Μυριανθόπουλου, κ.α. Η “Ξένη Γλώσσα” είναι η πρώτη της σκηνοθετική δουλειά.