Οι προβολές των ταινιών γίνονται με ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται αποκλειστικά σε Λύκεια. Οι εκπρόσωποι των Λυκείων (διευθυντές και εκπαιδευτικοί) είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.petitplan.org. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Έπειτα από κάθε προβολή ακολουθεί σύντομη συζήτηση με τους μαθητές για την ταινία και τη θεματική σχέση της με την ελληνική κοινωνία.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι Τα Παιδιά του Γκέτο (Ghettokids) του Christian Wagner και Το Λιμάνι της Χάβρης (Le Havre) του Aki Kaurismäki.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα προβολών: www.petitplan.org

Η δράση συνδιοργανώνεται από την MOOviereel και το Ίδρυμα Ρόζα ΛούξεμπουργκΠαράρτημα Ελλάδας και με τη συνεργασία των Hellenic American College (HAEC), Goethe Institut, Institut Français de Grèce, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Τι είναι το Petit Plan;

Το Petit Plan έχει σκοπό την καλλιτεχνική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις μας επιλέγουμε ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. Συνεργαζόμαστε με δημόσιους (λ.χ. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) και ιδιωτικούς φορείς, πανεπιστημιακούς ερευνητές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να διευρύνουμε τους ορίζοντες του μαθητικού κοινού και να το εκθέσουμε κυρίως στον νέο ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Κάθε δράση αποφεύγει τον στείρο διδακτισμό και εστιάζει στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με άξονα αναφοράς την ελληνική κοινωνία.

Όλες οι ταινίες στις δράσεις του Petit Plan έχουν προβληθεί ή διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ και συνάμα έχουν επιλεχθεί για προβολή σε νέες και νέους 15 ετών και άνω σε όλο τον κόσμο. Κάθε προβολή είναι απολύτως δωρεάν για τα συμμετέχοντα Λύκεια και συνήθως ακολουθείται από σύντομη συζήτηση με επιλεγμένους εισηγητές για τη θεματολογία της ταινίας, καθώς και το συσχετισμό της με το κοινωνικό γίγνεσθαι.