Μετά από παύση πολλών μηνών, ανυπομονούμε να ξανασυναντήσουμε τους Φίλους του Σινεμά στην απόλυτη θερινή απόλαυση με ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών σε τέσσερα διήμερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Το κάθε διήμερο αποτελεί μια μικρή θεματική ενότητα ως αφιέρωμα σε ξεχωριστά είδη του κινηματογράφου.

Ξεκινάμε το πρώτο διήμερο με ένα μικρό φόρο τιμής στο κλασσικό σινεμά και στα “ιερά τέρατα” της έβδομης τέχνης. Την Τετάρτη 7 Ιουλίου παρουσιάζουμε την ταινία Notorious του μετρ του κινηματογράφου Άλφρεντ Χίτσκοκ, με πρωταγωνιστές τα αθάνατα αστέρια Κάρι Γκραντ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν: “Ερωτας, κατασκοπεία, σασπένς… σε μέγεθος μεγαλύτερο από τη ζωή, σε μια από τις πιο απολαυστικές ταινίες του Χίτσκοκ, που όρισε το ύφος της αμερικάνικης περιόδου του.” Σημειώνουμε ότι στην ταινία μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο Χανιώτης ηθοποιός Αλέξης Μινωτής που την περίοδο δημιουργίας της ταινίας βρίσκεται στην Αμερική και συμμετέχει σε μια σειρά από ταινίες.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου ακολουθεί η ξεκαρδιστική κωμωδία μυστηρίου Murder By Death (Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο) του Ρόμπερτ Μουρ: “Ένα all-star cast που ξεκινά από τον Τρούμαν Καπότε και δεν τελειώνει στον Πίτερ Σέλερς, στη θρυλική ταινία του Ρόμπερτ Μουρ από το 1976, που χαρακτηρίζεται από τη χαρισματική πένα του Νιλ Σάιμον και την πεισματική της στάση να μην πάρει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά.”

Το δεύτερο διήμερο, την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Ιουλίου, θα είναι αφιερωμένο στην μουσική και τον κινηματογράφο. Παράλληλα συναντιόμαστε όπως κάθε χρόνο με ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ΄ΑΣΤΕΡΙΑ σε πλατείες χωριών και γειτονιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ακολουθήστε το Chania Film Festival για να μάθετε τις δράσεις μας για το φετινό καλοκαίρι!