Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνουν την προβολή μιας σειράς ταινιών με θέμα παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προβολή των ταινιών θα γίνει με ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» στις 22, 23 & 24 Ιανουαρίου 2016 με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Πείνα» που αφορά στην απεργία πείνας του Ιρλανδού αγωνιστή Bobby Sands στη Θατσερική Βρετανία.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου σειρά έχει η ταινία «Αιχμάλωτη» που αφορά στις παράνομες υιοθεσίες κατά την διάρκεια της δικτατορίας Videla. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία αυτή μάς παραχωρήθηκε από την Πρεσβεία Αργεντινής με την ευγενική διαμεσολάβηση του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα και την πολύτιμη βοήθεια της κ. Νάνας Παπανικολάου Gestora Cultural Instituto Cervantes de Athenas.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ακολουθεί το ντοκιμαντέρ «Ασήμι στο Νερό» που αφορά στον πόλεμο στη Συρία και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015. Σημειώνεται ότι  είναι η πρώτη φορά που θα προβληθεί το εν λόγω ντοκιμαντέρ στην Αθήνα.

Στον χώρο θα υπάρχουν προς πώληση υλικά της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς και ερανικό κουτί για την ενίσχυση της δράσης της.