Κάτω από τον έναστρο Αθηναϊκό ουρανό, θα παρουσιαστούν τρεις ατμοσφαιρικές μουσικές συνθέσεις από το ευρύτερο φάσμα του πειραματικού ακουστικού, του σκοτεινού electronic rock και της darkpop.

KING GARCIA

“Αν ο Ennio Morricone δημιουργούσε ένα συγκρότημα με τους Russian Circles μάλλον έτσι θα ακουγόταν…” – είπε κάποιος, κάπου. Ένα κουαρτέτο με βάση την Αθήνα που τραγουδά την ψυχή του χωρίς να χρησιμοποιεί φωνητικά. Ένα συγκρότημα τεσσάρων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε ένα κρύο βράδυ τον Οκτώβριο του 2019.

Οι King Garcia, μόλις, ολοκλήρωσαν το ντεμπούτο τους album που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Βαριά μουσική, τρομπέτες και κλαρίνα περιτριγυρισμένα από δειγματικούς ήχους που γεμίζουν το δωμάτιο σε ένα βαρύ φως.

ΜΟΟΝΜΟΤΗ

Οι Moonmoth σχηματίστηκαν το 2022 και η μουσική τους, γεμάτη περίεργους σκοτεινούς ήχους με συναισθηματικά interludes, μπορεί να περιγραφεί ως theatrical dark pop. Συνδυάζουν τον ακουστικό ήχο της κλασικής κιθάρας με τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία των synths για να δημιουργήσουν μια ambient και ονειρική ατμόσφαιρα. Ο λυρισμός των διπλών γυναικείων φωνητικών, σε μια αρχέγονη συμφωνία με τα υποβλητικά minimal beats και τις τελετουργικές αρμονίες της κιθάρας, αποπλανούν τον ακροατή προς ένα ηχητικό τόπο θυσίας και αναγέννησης.

VICKY STEIRI

Η Βίκη Στείρη είναι συνθέτρια, μουσικός (τσέλο, πιάνο) και interdisciplinary artist. Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου επέστρεψε το 2021, έχοντας ζήσει 16 χρόνια στο Λονδίνο. Έχει συνθέσει μουσική για εγκαταστάσεις, περφόρμανς, βιντεοτέχνη και κινηματογράφο. Είναι μέλος του art/music group Ectopia (‘life/section’ LP, 2017, Wysing Polyphonic), και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες σε κυκλοφορίες όπως το ‘sex robot’, με τη Sidsel Meineche Hansen, 2019, και το ‘Future Chorus’, με την Eleni Ikoniadou, 2023, Maenads/Hypermedium. Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο ‘Balm’ κυκλοφόρησε ψηφιακά από την Alien Jams και σε βινύλιο από Rekem Records το 2024. Στο παρελθόν έχει συν-επιμεληθεί ραδιοφωνική εκπομπή στο NTS Radio με την Chloe Frieda (Alien Jams) και έχει υπάρξει μέλος του εργαστηρίου ελεύθερου αυτοσχεδιασμού του Eddie Prevost. Άλλες συνεργασίες περιλαμβάνουν τους εικαστικούς Monster Chetwynd, Shezad Dawood, Zoe Williams, Urara Tsuchiya και τους μουσικούς Dario Papavassiliou, Design A Wave, A Dead Forest Index, Vindicatrix, Σάββας Μεταξάς, μεταξύ άλλων. Έχει παρουσιάσει δουλειά της στο ICA, Cafe OTO (Λονδίνο), Le Guess Who? Festival (Ουτρέχτη), New Museum of Contemporary Art (Nέα Υόρκη), Wysing Arts Centre (Ectopia residency), KW Institute for Contemporary Art, (Βερολίνο), Overgaden Institute of Contemporary Art (Κοπεγχάγη), Sound Quests festival (Τορίνο), ΚΕΤ, Haus n Athen (Αθήνα).